EvenementOrganiseren.nl

5 cateringexperts geven Gouden Tips voor uw eventcatering

Allergenen, halal en moodboards voor cateringconcepten. Zomaar een paar termen waar je volgens de experts rekening mee moet houden. Lees in dit artikel de gouden tips omtrent catering.

1. Voor elk gerecht een vegetarisch alternatief
Vegetarisch aanbod is een belangrijke, groeiende ontwikkeling. Het is niet van deze tijd om een vegetarische voorkeur te scharen onder het kopje ‘diëten en allergieën’. Bied daarom voor elk gerecht een vegetarisch alternatief. Het is goedkoper, levert meer variatie op en er wordt minder weggegooid.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering  Vineyard)

2. Maak van je budget geen geheim
Wees transparant over budget, zodat meteen een passend voorstel gedaan wordt. Natuurlijk probeert een cateraar alsnog onder budget te schrijven. Aan de andere kant maak je het ook op voorhand bespreekbaar als iets niet haalbaar is. Wel zo eerlijk én creativiteit bevorderend. Bovendien: iedereen kan vooraf een budgetindicatie geven.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering  Vineyard)

3. Vergelijk en proef
Keuze uit één is geen keuze. Het is niet nodig om 5 verschillende cateraars een voorstel uit te laten werken en bij sommige locaties mag dat niet eens. Maar zorg dat je iets te kiezen hebt: check de online referenties (van gerenommeerde bedrijven zijn die beschikbaar), vergelijk verschillende offertes en ga niet alleen uit van prijsopgave en beeldmateriaal. Een trotse cateraar nodigt je altijd uit voor een tasting.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering  Vineyard)



1. Houd serieus rekening met dieetwensen zoals Halal en Glutenvrij en stel de cateraar hier tijdig van op de hoogte. Uw gasten zullen dit waarderen!
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke)

2. Zorg ervoor dat er tijdens en na het eten voldoende personeel aanwezig is wat lege borden/glazen afruimt.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke)

3. Houdt de keuze beperkt: liever 5 items goed, vers en voorradig dan 10 items die ‘minder’ en snel op zijn.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Grill’nSmoke)



1. Organiseer vanuit je wensen en neem ons mee vanaf de start. Dan kunnen we samen bouwen aan het event en budget.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's)

2. Verras je gasten en adviseer eens iets anders dan het geijkte. Het is aan ons om te inspireren.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's)

3. Weet wie je gasten zijn en wat zij voor ogen hebben. Wij faciliteren en maken dat mogelijk.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's)

4. Maak een moodboard (in Pinterest) om de sfeer die je voor ogen hebt zichtbaar te maken.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Food Jazz & Dj's)



1. Maak ‘gebruik’ een cateraar in een vroeger stadium om gezamenlijk het concept uit te werken.
(tip van MPS | Martinair Party Service)

2. Geef een realistisch budget. Zo ontvangt een opdrachtgever een voorstel wat volledig aansluit bij o.a. de financiële wensen. (tip van MPS | Martinair Party Service)

3. Breng de doelgroep goed in kaart en communiceer die duidelijk aan de cateraar. Een jongere doelgroep heeft vaak andere culinaire interesses dan een oudere doelgroep.  
(tip van MPS | Martinair Party Service)



1. Zorg voor een boodschap of doel waarmee de catering een bijdrage levert aan de doelstellingen van het evenement. Is netwerken het doel, is bewustwording een doel of is de catering puur functioneel?
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen)

2. Zorg er voor dat u de bezoeker kent, persoonlijk inspelen op individueel niveau door catering persoonlijk te maken. Door een goede mix in het catering assortiment is er ruime keuze voor de gemiddelde gast en zijn er een aantal items voor het WOW-effect.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen)

3. Zorg voor een goede inschatting van het aantal gasten. Voedselverspilling is de grootste uitdaging in de cateringbranche, waarbij een goede samenwerking tussen opdrachtgever en cateraar kan zorgen voor een minimale verspilling.
(tip besproken door kennispartner in de rubriek catering Van der Linde Catering + Evenementen)


>> Lees meer over Partycatering 
Artikelen uit de EvenementOrganiseren.nl Partycatering Special:

>> 15 trends en ontwikkelingen voor uw partycatering
>> Partycatering op uw evenement: dit moet u vooral NIET doen
>> Leren van de catering-experts
>> Duurzame catering lastig? Nee hoor: 3+10 tips

>> Nog meer interessante tips over partycatering:

Bereken ik op mijn evenement 6 of 21 procent over de partycatering?

Bereken ik op mijn evenement 6 of 21 procent over de partycatering?

Welk btw-tarief berekent een partycateraar aan u? Het algemene btw-tarief is 21%. Voor sommige...

Drankverbruik op uw evenement? Een koffie, 2 bier en 3 wijn?

Drankverbruik op uw evenement? Een koffie, 2 bier en 3 wijn?

Ga er maar aan staan: inschatten wat en hoeveel uw gasten op uw evenement gaan consumeren. Wat...

De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement

De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement

Catering op festivals en publieksevenementen heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose...

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x