EvenementOrganiseren.nl

Duurzaamheid

We hebben de mond vol over 'groener', 'duurzamer' en 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'. Zeker ook in de eventbranche zijn dit veel besproken thema's en natuurlijk laat de branche zich niet onbetuigd.

Duurzaamheid


Elke organisatie met enig besef van verantwoordelijkheid bekommert zich om duurzaamheid. Hoe kunnen we de footprint van ons evenement minimaliseren? Vaak is er simpel winst te behalen door de afvalstroom tot een minimum beperken en door milieuvriendelijke materialen te gebruiken. Door slim te cateren kan er bespaard worden op waste, op de hoeveelheid eten en drinken dat niet geconsumeerd wordt en uiteindelijk in de afvalbak belandt.
 
Bewuste opdrachtgevers en bureau’s kijken ook goed naar de locatie, want daar valt vaak grote winst te behalen. Hoe gaat de locatie om met energie en zijn ze gunstig gelegen, juist om bezoekers in staat te stellen met het openbaar vervoer te komen in plaats van met de auto. Door even de tijd te nemen en je even te verdiepen in de juiste partners kun je een grote, groene stap zetten op het gebied van duurzaamheid.

Relevante links:

- Maak je evenement duurzaam: 5 tips
- 76 Tips om je evenment duurzaam te maken
- Een duurzaam evenement organiseren? Tel uit je winst
- Hoe duurzame trends voor extra eventbeleving zorgen

Meer artikelen over Duurzaamheid »


    Aanmelden nieuwsbrief

    Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

    x