EvenementOrganiseren.nl

Partycatering op uw evenement: dit moet u vooral NIET doen

Evenement Organiseren staat in het teken van tip, tricks en inspiratie, maar soms i s het ook heel goed om te kijken naar dat wat u vooral niet moet doen. In dit geval vroegen wij 5 cateraars van het Catering Kennisplein op The Next Event wat u als organisator van een evenement niet moet doen.
 1. Besparen op personeel. Dit doet afbreuk aan de beleving en kwaliteit van je event en zorgt voor verwarring.( Food Jazz & Dj's)
   
 2. Zelf onderdelen willen regelen, zoals bijvoorbeeld de op & afbouw. Dit valt vaak enorm tegen en de materialen zijn kostbaar, dus het risico dat iets breekt is groot en dan kost het je uiteindelijk geld en frustratie.
  Food Jazz & Dj's)
   
 3. Kies niet altijd voor het geijkte. Men weet niet wat hij niet weet en het is aan onze branche om te inspireren en te mensen te laten ontdekken. Wees niet bang om daar andere keuzes in te maken.
  Food Jazz & Dj's)
   
 4. Bij (ernstig) uitlopende programma’s de cateraar niet informeren….. Helaas komt het nog wel eens voor dat er een half uur tot een uur later gegeten wordt dan initieel gepland was. Zonder overleg kan er niet de kwaliteit geboden worden die we allemaal voor ogen hadden.
  (Grill’nSmoke)
   
 5. Klakkeloos in zee gaan met de ‘huiscateraar’ van een locatie. Kies de partner die bij het concept en bij de opdrachtgever past en waar je vertrouwen in hebt.
  MPS | Martinair Party Service)
   
 6. Geen budget indicatie afgeven (lees: verschil oester/kaviaar versus kaas/bitterballen)( MPS | Martinair Party Service)
   
 7. Bezuinigen op service of kwaliteit; als je iets doet, doe het goed.
  MPS | Martinair Party Service)
   
 8. Stop vandaag met het communiceren van tijden en momenten in een programma als u niet alleen functionele catering wil, maar vooral een gevoel wil bereiken bij uw gast. Een receptie kan ook een ontmoeting zijn van mensen die binnen een half uur 3 contactmomenten willen hebben door met elkaar verbonden te worden met eten en drinken in een informele setting en een actieve rol voor de gast. Elkaar een drankje en hapje aanbieden verbindt sneller dan een cateringmedewerker die iets uitserveert.
  (Van der Linde Catering + Evenementen)
   
 9. Duurzaamheid is een belangrijke ontwikkeling en iets dat zal blijven. Er is een almaar stijgende vraag naar duurzame voeding, producties of diensten als onderdeel van een circulaire economie. Foodwaste bij evenementen is daar een belangrijk onderdeel van en is altijd in strijd met het gastvrijheidsgevoel. Probeer eens om de expertise over te laten aan de cateraar en maak op deze manier onderdeel uit van het tegengaan van voedselverspilling. Het is misschien niet sexy om het over aantallen grammages per persoon te hebben, maar eten weggooien kan in deze tijd echt niet meer.  Samen met de cateraar wordt gezorgd voor een assortiment passend bij het evenement, dat per persoon (meer dan) voldoende is. Het kan alleen wel voorkomen dat een specifiek product aan de foodstations of op het buffet opgaat. So what? Zolang er voldoende is, is er niet te weinig eten, voorkom je onnodige waste en bespaar je ook op kosten voor de catering. Kwestie van goed communiceren. Win, win, win.
  (Vineyard)

>> Lees meer over Partycatering 
Artikelen uit de EvenementOrganiseren.nl Partycatering Special:

>> 15 trends en ontwikkelingen voor uw partycatering
>> Leren van de catering-experts
>> Duurzame catering lastig? Nee hoor: 3+10 tips

>> Nog meer interessante tips over partycatering:

Bereken ik op mijn evenement 6 of 21 procent over de partycatering?

Bereken ik op mijn evenement 6 of 21 procent over de partycatering?

Welk btw-tarief berekent een partycateraar aan u? Het algemene btw-tarief is 21%. Voor sommige...

Drankverbruik op uw evenement? Een koffie, 2 bier en 3 wijn?

Drankverbruik op uw evenement? Een koffie, 2 bier en 3 wijn?

Ga er maar aan staan: inschatten wat en hoeveel uw gasten op uw evenement gaan consumeren. Wat...

De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement

De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement

Catering op festivals en publieksevenementen heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose...

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x