EvenementOrganiseren.nl

De voordelen van foodtrucks op een zakelijk evenement

Catering op festivals en publieksevenementen heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Waar je voorheen een slappe pizzapunt of vette friet haalde bij de traditionele ram-catering zijn foodtruckers de nieuwe creatieve cateraars die makkelijk, gezond en duurzaam eten serveren. Inmiddels is de foodtruckindustrie ontploft en zijn deze mobiele keukens ook op zakelijke evenementen te vinden. Maar wat zijn de voordelen, do’s, dont’s, tips en tricks?
 • Foodtrucks doorbreken de zakelijk grens en geven sfeer
  Het zijn vaak omgebouwde bussen, kleurrijke caravans, tuktuk’s en rokende barbecues die uw evenement meteen een festivalbeleving geeft. Daarbij kunnen uw gasten zelf kiezen wanneer en bij welke foodtruck zij gaan eten. Zo voorkom je niet alleen lange rijen maar zorg je ook voor dynamiek waardoor u gasten sneller met elkaar in gesprek raken.
   
 • Door live cooking wordt alles vers en in het zicht van de gasten bereid
  Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam, verantwoord en biologisch eten. Foodtrucks spelen hier perfect op in: ze gebruiken verse producten, maken vaak de échte authentieke en originele gerechten en zorgen voor een stukje entertainment met de live cooking concepten. Een letterlijk kijkje in de keuken van échte specialisten.
   
 • Foodtrucks zijn overal inzetbaar en zelfvoorzienend qua keuken
  Bij het inzetten van een reguliere cateraar zit je als organisator vaak vast aan een bepaalde locatie met keuken óf de kosten van het realiseren van een kookruimte met apparatuur en mastiek. Een foodtruck is daarentegen zelf voorzienend. Daarom zijn deze rollende keukens op iedere locatie te plaatsen; van het eigen bedrijventerrein, een strandlocatie tot het bos. 
   
 • Je biedt gasten een diversiteit aan verschillende gerechten en wereldkeukens
  Foodtruckers zijn specialisten die geen ‘alles voor iedereen’-gerechten maken. Het zijn als het ware vak-idioten die zich specialiseren in dé perfecte hamburger of authentieke Franse crêpes. Hierdoor biedt je voor ieder wat wils. TIP: Houd wel rekening met de diversiteit van het gezelschap qua eetwensen: denk aan vegetariërs, Halal-wensen en zorg bijvoorbeeld ook voor enkele gerechten die lactose/gluten-vrij zijn.


Naast de vele voordelen zitten er ook een paar haken en ogen aan:

 • Er is een ongeloofelijk groot aanbod aan foodtrucks, wat de keuze moeilijk maakt
 • Op sommige locaties heb je voor het plaatsen van foodtrucks een vergunning nodig van de gemeente
 • Houd als organisator wel rekening met de benodigheden van een foodtruck, namelijk: water, electiciteit en eventuele rijplaten om de foodtruck te plaatsen.

Lees ook:
Culiparade: over het eerlijk bedienen van de zakelijke markt, zonder kleine lettertjes


 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x