EvenementOrganiseren.nl

Houd rekening met bijzondere doelgroepen op je evenement

Publiek wordt steeds mondiger en kritischer. Het is een uitdaging om aan alle wensen en verwachtingen te voldoen. Als je de doelstelling van je evenement hebt bepaald en je brengt de doelgroepen in kaart, vergeet dan zeker niet de bijzondere doelgroepen.

Wist je dat dat ongeveer 1 op de 10 Nederlanders een matige of een ernstige beperking heeft? Daar bovenop komen nog eens 3,6 miljoen landgenoten die in mindere mate beperkt zijn. Dit is dus echt een grote groep. Je kunt niet om deze groep heen als je een evenement wilt organiseren.

Met het aanbieden van eten en drinken heb je te maken met een steeds groter wordende groep mensen met voedselallergieen en mensen die speciale dieetwensen hebben. Mensen kunnen vanuit hun religie wensen hebben, maar ook steeds meer mensen vanuit een overtuiging. Denk hierbij aan vegetariers en veganisten.

  • TIP: Alsjeblieft, de ultieme checklist voor iedereen die een event organiseert.

Rolstoeltoegankelijkheid

De hierboven genoemde bijzondere doelgroepen hebben een flinke omvang. Natuurlijk zijn er ook andere bijzondere doelgroepen te bedenken. Probeer tijdig een zo nauwkeurig mogelijke inventarisatie of inschatting te maken van deze doelgroepen. Als je ze in kaart hebt gebracht, kun je je toeleggen op de maatregelen die genomen dienen te worden.

Wat zijn dan zaken waar je rekening mee dient te houden en die je moet regelen? Als we het hebben over mensen met een beperking is de rolstoeltoegankelijkheid een belangrijk aspect. Ook de toiletvoorzieningen zijn van belang. Wil je meer de diepte in over dit onderwerp, lees dan het artikel 'Houd rekening met mensen met een handicap op uw evenement'.

Catering

Ook op het gebied van catering zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Haal een professionele cateraar aan boord. Dat scheelt een hoop zorgen. Probeer altijd zo nauwkeurig mogelijk in te schatten, waar behoefte aan is. Indien mogelijk kun je vooraf je gasten vragen of er dieetwensen zijn. Dat is in lang niet alle gevallen haalbaar. Dan zul je het moeten doen met een inschatting en dan ben je vaak geholpen met een professionele cateraar aan je zij.

Er valt natuurlijk nog veel meer te zeggen over catering, duurzaamheid en vegetarische menu's. In de deze artikelen vind je meer informatie.

- Vegan catering op jouw evenement?
- Catering op een zakelijk festival: 5 tips
- Hoe catering bijdraagt aan een duurzame uitstraling van jouw event

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x