EvenementOrganiseren.nl

Catering op een zakelijk festival: 5 tips

Zakelijke festivals zijn al jaren enorm populair. Op het moment worden deze niet georganiseerd, terwijl een festivalsetting wel mogelijkheid biedt tot het houden van afstand. Maar als het zo weer mag.. Of het nu gaat om een feest voor je personeel, of een inspirerende omgeving voor een netwerkmoment, kies dan voor een festival set-up. Deze trend zet zich nu ook door op de zakelijke markt en dus moet er onder meer goed en anders nagedacht worden over catering.

Dé festivaltrend is binnen de zakelijke evenementenbranche zeker merkbaar. Binnen de festivalwereld is de food programmering een enorm belangrijk onderdeel van de beleving. Sommige grote festivals hebben zelfs social media kanalen of hashtags die alleen maar over de food & drinks gaan. Wat is festival food en hoe stel je de juiste food line up voor jullie bedrijfsfestival samen? Vijf tips van LaVie Catering voor de perfecte foodprogrammering van jullie bedrijfsfestival.
 

1. Instagrammable foods


We weten allemaal dat als je niet op social media staat dat je dan ‘niet bestaat’. Mensen delen graag de hoogtepunten van hun leven. Eten heeft van nature al een grote emotionele impact op mensen, wanneer het er ook nog eens schitterend uitziet is delen bijna een must! Dus ga voor die galaxy donuts, freakshakes of kleurige pokébowls. Mooi extraatje is dat dit extra exposure voor je event en bedrijf kan opleveren via de socials van je gasten.
 

2. Vis, Vlees, Vega of Vegan


Het leuke aan festivals is dat eten in kleinere porties geserveerd wordt. Festivals draaien per slot van rekening volledig om beleving. Je wilt de zintuigen van je gasten dus ook prikkelen met verschillende soorten gerechtjes. Frietjes en burgers scoren altijd goed, maar je wilt zeker ook een vega of vegan optie op je menukaart hebben! Niet alleen is vega of vegan goed voor de gezondheid, het is ook beter voor het milieu en een goede cateraar kan u voorzien van heerlijke gerechten!
 

3. Foodtrucks


Foodtrucks zijn zo populair dat er festivals ansich aan gewijd zijn. Naast de mogelijkheid om met verschillende foodtrucks, verschillende soorten gerechtjes aan te bieden, ziet het er nog eens heel sfeervol uit. Doordat elk truckje er weer anders uitziet biedt dit een heel kleurrijk en vrolijk decor voor je eigen bedrijfsfestival.

 

4. 0.0


Bij een festival waar je veel in beweging bent en alle foodkraampjes afstruint hoort ook goed drinken! Al is het maar om je vochtpeil op niveau te houden. Inmiddels is het ‘buckler’ fenomeen verdwenen en alcoholvrije bieren en mocktails zijn volledig mainstream geworden. Een ruime selectie aan verfrissende 0.0 drankjes zijn dan ook essentieel voor elk bedrijfsfestival. Saptaps met frisse sapjes, lemonades & iced teas, een selectie alcoholvrije biertjes en zomerse mocktails ze mogen stuk voor stuk niet ontbreken.
 

5. No waste


Met alle drankjes en kleine hapjes die geserveerd worden op festivals stapelt de berg afval zich snel op. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer opties wanneer het aankomt op duurzaam wegwerp servies. Bordjes, bestek en rietjes van bamboe zijn een heel goed eco-vriendelijk alternatief. Ook zijn er uitstekende biologisch afbreekbare oplossingen. Een laatste tip is dat je goed in overleg gaat met de cateraar over de aantallen die overal van besteld worden. Je wilt niet te weinig eten en drinken hebben, maar weggooien is ook zonde! Een goede cateraar kan je hier uitstekend over adviseren.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x