EvenementOrganiseren.nl

Inrichting evenement: dit zegt de wetenschap

Door Party.Rent
Inrichting evenement. Het is zo'n af te vinken hokje op jouw checklist evenement organiseren. Maar het is natuurlijk véél meer dan dat. De wetenschap geeft interessante tips voor de inrichting van jouw evenement.

De inrichting van jouw event is de context voor de communicatie of marketing van jouw event. De decoratie van het evenement en de evenementenverhuur zijn dus niet te onderschatten.


Inrichting evenement: de checklist

De experts van Party.Rent hebben in samenwerking met EvenementOrganiseren.nl een heuse checklist gemaakt om de inrichting van jouw evenement te optimaliseren.

>> Inrichting evenement: de Checklist


De wetenschap geeft tips om met de inrichting van jouw event impact te creeeren.

EvenementOrganiseren.nl dook samen met PartyRent.com en Meetology.com in de combinatie van verhuur, decoratie en inrichting van een evenement en de kennis die we halen uit de wetenschap. Dat leverde een aantal handige tips op voor de inrichting en decoratie van jouw evenement:

1. Planten en bloemen voeden de creativiteit van jouw gasten

Zitten er in de decoratie van jouw evenement planten en bloemen? Dan zijn de gasten op jouw evenement 15 procent creatiever, bewijst onderzoek. 

In Decoratie verhuur: voorbeelden en inspiratie op onze website geeft Party.Rent op onze website voorbeelden. Planten en bloemen op jouw event? Zo doe je dat:

2. Kies voor meubilair met rondingen om het sociale gevoel te bevorderen

In Engeland werd onderzocht hoe inrichting van een event het gevoel van gasten beinvloedt. Meubilair speelt daarbij een grote rol.

De inrichting van een eventlocatie kreeg meer waardering bij rond meubilair. Zeker in verhouding met rechthoekige meubels. Mensen voelden zich bij de meubels met rondingen meer sociaal.

Party.Rent heeft in hun artikel over decoratie en verhuur ook een voorbeeld van meubilair met rondingen:

3. Kunst in de evenementenlocatie voor meer creativiteit bij de bezoekers

Kunst maakt creativiteit los. Uit onderzoek blijkt dat kunstuitingen leiden tot creatieve gedachten en oplossingen. 

4. Denk goed na over de kleursetting van jouw evenement

Bij de inrichting van jouw evenement speelt kleur een zeer grote rol, weten wij dankzij diverse onderzoeken. Om maar even twee wetenschappelijk bewezen krachten van kleur te benoemen: blauw maakt jouw eventbezoekers creatiever. Rood daarentegen zorgt bij gasten voor een versterking van het geheugen.

5. Effecteiver vergaderen / meeten: zorg voor statafels en staand ontmoeten

Staand vergaderen of meeting? Onderzoekers zagen in een vergadersetting dat staand vergaderen de meetings met een derde verkort.

Alvast kijken hoe de inrichting van jouw evenement eruit ziet?

De Party.Rent tablet-app is de ideale tool voor het visualiseren van de inrichting van je komende event. Duizenden foto’s; sfeerbeelden, gerubriceerd onder beurs events, congres, gala, automotive, bedrijfsevenementen etc. zorgen voor een sfeerbeleving via de app.

Naast de ‘inspirations’ in de Party.Rent app, een totaaloverzicht van alle producten, onderverdeeld in overzichtelijke productgroepen. De gebruiker maakt een selectie van gewenste foto’s en plaatst deze in moodboards, ideaal om aan klanten te presenteren, te mailen of te gebruiken voor een gerichte aanvraag bij Party.Rent. Compact, zeer uitgebreid en zeer gebruiksvriendelijk met vele features en in vier verschillende talen, vat het team van Party Rent samen.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x