EvenementOrganiseren.nl

Zo wordt ook jouw netwerkevenement een succes

Ook al connecten en linken we elkaar helemaal suf online, de echte connectie ontstaat toch live. Op evenementen is het de kunst om dat netwerken optimaal te faciliteren. EvenementOrganiseren.nl heeft 3 gouden tips om ook jouw netwerkevenement tot een succes te maken.

Onderzoek van EventMB.com toonde aan dat netwerken de meest genoemde reden is om een evenement te bezoeken. Het heeft prioriteit voor ruim 80 procent van eventbezoekers. Deze top 5 kwam uit het onderzoek:

Omdat EventBranche.nl (de moedersite van EvenementOrganiseren.nl) partner is van het toonaangevende EventMB.com kunnen we hier de 3 tips delen, die de hele wereld overgaan:

Motiveer en faciliteer contact in het voortraject

Netwerken begint net als het evenement zelf al weken van te voren. Maak er een traject van en leg al connecties voor het evenement. Daarmee zorg je niet alleen voor connecties op voorhand, maar het haalt ook nervositeit weg. Je bent als bezoeker de onzichtbare netwerkdrempel al over. Leuk om vervolgens de online connectie live te ontmoeten.

Hoe je dat doet?

 • Actieve social media kanalen en plan chats met mensen die voor het eerst komen, om ze een relaxed gevoel te geven.
   
 • Faciliteer groepen of discussies waar je op onderwerp met elkaar in gesprek kunt. In dergelijke discussies krijgen bezoekers ook een beter inzicht in wie er nog meer gaat komen, hun standpunten en zo selecteer je snel jouw gewenste connecties.
   
 • Nodig nieuwe gasten een half uur eerder uit, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten, voordat de grote groep komt.

 

Denk aan en vanuit je gasten

 • Begrijp goed dat niet iedere gast het zelfvertrouwen heeft of zich op zijn gemak voelt bij het netwerken. Sommige deelnemers hebben meer begeleiding en aanmoediging nodig dan andere. Introvert of Extravert: zorg dat iedereen optimaal kan netwerken.
   
 • Introverte mensen waarderen een gestructureerd en gefaciliteerd netwerkmoment. Bijvoorbeeld het matchen met iemand met dezelfde interesses en beide partijen laten weten dat ze met elkaar in gesprek zouden moeten gaan.
   
 • Groepsactiviteiten kunnen de aanzet zijn tot gesprekken.
   
 • Zorg voor eventpersoneel dat goed let op mensen die zich niet prettig voelen. Zij kunnen een gesprek aanknopen of deze persoon aan een nieuw iemand koppelen.

 

Maak gebruik van nieuwe tools

 • Is er een event-app? Moedig bezoekers aan om via de app contact te leggen met peers.
   
 • Organiseer meetings via de event app om digitaal met elkaar in contact te komen.
   
 • Verhul het netwerken in een spelvorm. Punten voor iedere connecties. Zo wordt netwerken leuk en maakt mensen meer proactief.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x