EvenementOrganiseren.nl

Tools om effectief te netwerken op uw evenement

Apps en tools veranderen heel langzaam evenementen, meetings, beurzen en congressen. Niet dat 'we' het organiseren en het beleven van een evenement totaal anders doen, maar er zijn tools en toepassingen die bepaalde onderdelen van een evenement echt veel impactvoller maken. Dit keer tools om effectief te netwerken.

Shake-on
Shake-on levert een unieke, gepatenteerde slimme armband dat een ecosysteem creëert voor business gerelateerde evenementen. Het levert meerwaarde voor alle drie de partijen die betrokken zijn bij een zakelijk evenement: bezoekers, exposanten en evenement organisatoren. Voor bezoekers stimuleert en faciliteert het netwerken zonder enige extra handeling, voor exposanten worden tot 30% meer leads vergaard en organisatoren krijgen inzicht in het bezoekersgedrag à la google analytics op hun evenement.

Networktables
Networktables is een Nederlands eventproduct dat de hele wereld overgaat. Een zeer eenvoudig te gebruiken tool om deelnemers aan uw evenement simpel in contact te brengen met de juiste nieuwe contacten. Zo wordt netwerken op evenementen heel eenvoudig. Je kiest letterlijk een plek aan een tafel naar keuze, die tafels kunnen bijvoorbeeld ingedeeld worden op onderwerp, om zo met de juiste personen in contact te komen.

De Netwerkapp
Voor, tijdens en na het event kunnen uw bezoekers het netwerk verkennen en afspraken inplannen op het event. Simpel en persoonlijk. De basis Netwerkapp is beschikbaar voor een vaste prijs per event afhankelijk van het aantal verwachte bezoekers. Voor deze prijs ontvangt u naast het netwerkcomponent ook alle denkbare basisfunctionaliteiten voor een eventapp zoals een deelnemerslijst, nieuws service, persoonlijk programma, sponsoroverzicht, plattegrond, polls & rating, evaluaties en meer. De app is uit te voeren in uw eigen huisstijl. Wie meer wil bereiken voegt éénvoudig flexibele event app modules toe zoals targetted messaging, speeddating met door u aangewezen experts, extra promotie opties en/of Netwerkapp Live met de resultaten op grote beeldschermen tijdens uw event.

Poken
Een Poken is een klein device die door het in contact brengen met een andere Poken (door ze tegen elkaar aan te houden) alle persoonsgegevens, mail, social media accounts etc uitwisselt. U of uw gast kan zelf bepalen welke gegevens uitwgewisseld worden en ook wat er daarna met de contacten gebeurt. Maar er is inmiddels al veel meer mogelijk met het kleine apparaatje:

 

Belbutlers / levende bankstel
Dat het niet altijd een tool of app hoeft te zijn, bewijzen de concepten van Aaaaha the Actor Factory. Zij zetten acteurs in om het netwerken te bevorderen en effectiever te maken. Bijvoorbeeld de belbutlers. Twee butlers verbinden deelnemers met elkaar. Opeens staat er een butler voor je met een ouderwetse telefoon op een dienblad. De telefoon rinkelt. ‘Het is voor u!’, zegt de butler. Je neemt op en je hebt verbinding met een andere deelnemer.

Embraceled
Embraceled is een hele slimme armband. Een Embraceled kan namelijk het profiel van een deelnemer dragen. Zo is er een profiel voor het initieren van contactleggen bijvoorbeeld, voorzien van prikkelende thematische vragen welke gespreksonderwerpen geven bij de matches. Deze overeenkomsten worden onderling de Embraceleds gedeeld en vergeleken op een match. Wanneer deze match met een andere deelnemer bestaat, lichten de armbanden van beide personen op in de kleur van de overeenkomst. Hoe sneller de armband knippert, hoe dichter bij de match is. De kleur van de armband geeft de gezamenlijke interesse aan, dus geeft direct het gespreksonderwerp.


Effectief netwerken voor 0,- euro
Bovenstaande concepten zijn niet zonder kosten. En hoe effectief ook, het kan ook gratis. Gewoon door slim te 'organiseren'.

Openbare gastenlijst (interactief)
Zo kan een openbare gastenlijst een verademing zijn, zeker als er dan ook nog eens de mogelijkheid is om gasten interactief met elkaar in contact te laten komen via die gastenlijst.

Speeddate
Het is erg prettig als een organisator een gast aan de hand neemt om snel en laagdrempelig mensen te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. Een speeddate-concept is daar een prima tool voor.

Ruimte om te ontmoeten
Gewoon, in de evenementenlocatie een ruimte waar gasten geheel vrijblijvend naar toe kunnen gaan om daar gelijkgestemden te ontmoeten. Zo brengt u mensen die hun netwerk uit willen breiden bij elkaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x