EvenementOrganiseren.nl

Tips om te netwerken: dit zegt de wetenschap

Netwerken is geen kunst. Iedereen kan het. De een wat makkelijker dan de ander, maar het is geen wetenschap. Maar mocht je nou echt een drempel over moeten, of wil je jouw gasten wat houvast bieden op jouw netwerkvloer, profiteer dan van deze 3 eenvoudig toe te passen netwerktips. Geen tools of concepten, maar de wetenschap die een helpende hand biedt.

Tips om effectief te netwerken op een evenement:

1. Staar in elkaars ogen

Psycholoog en wetenschapper James Laird en een aantal anderen, concluderen in een onderzoek naar oogcontact het volgende:

"Zodra je in elkaars ogen kijkt, ga je elkaar sneller leuk vinden." Deze bevinding wordt niet alleen gekoppeld aan verliefdheid, maar geldt in het algemeen. Elkaar sneller leuk vinden, kan zeer bruikbaar zijn om effectief te netwerken. 

2. Zorg samen voor een verhoogde hartslag

Als onze harten sneller moeten kloppen, bijvoorbeeld door spanning of sensatie, ontstaat een snellere en sterkere band met de persoon waar je dit samen mee beleeft.

3. Fysiek contact

Natuurlijk binnen de beleefdheidsvormen is uit onderzoek gebleken dat beperkt fysiek contact voor een sterkere binding zorgt. In het onderzoek moesten mensen elkaar beoordelen na een speeddate. Daar waar de voeten elkaar raakten was het beoordelingscijfer significant hoger.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x