EvenementOrganiseren.nl

Evenementenbureau: waarom juist nu?

Het evenementenbureau is een niet te onderschatten schakel in het organiseren van een evenement, live moment of experience binnen jouw communicatie of marketing doel. Zeker nu we uit die bizarre corona-periode komen, is het eventbureau een bijna niet te missen partner voor iedere organisator van evenementen. Waarom juist nu?

Eerder publiceerde EvenementOrganiseren.nl al de checklist: evenementenbureau of zelf organiseren. Die checklist biedt genoeg houvast in je keuze, maar juist in deze tijd, waarin we elkaar zo lang niet hebben kunnen ontmoeten, hoort daar nog een korte overweging bij:

1. Kies voor het evenementenbureau: er komt 1 grote kans

Het evenementenbureau is altijd al de partner die ontlast, ontzorgd, de handjes heeft, de kennis, de epxertise, de creatieve en innovatie concepten bedenkt en niet onbelangrijk: de expert die zorgdraagt voor het behalen van de doelstelling, impact en effect. Dat was altijd al de meerwaarde van een goed eventbureau. Maar nu, nu we uit maanden van geen fysieke evenementen komen, is het belang van een goed evenementenbureau nog groter. Je hebt straks namelijk dat ene moment dat jij als bedrijf of organisatie weer voor het eerst mensen bij elkaar brengt. Daar moet je volop van profiteren en dat kan als je een evenementenbureau inhuurt bij het organiseren van jouw evenement.

2. Kies voor het evenementenbureau: de lastige keuzes

Nu wel of niet organiseren? Meteen inzetten op kennis, of juist op netwerken? Moet je het event zo inrichten dat mensen die nog twijfelen, of wat angst hebben om weer samen te komen, zich veilig voelen? Of juist inzetten om weer letterlijk dichtbij elkaar te komen? Moet ik online, fysiek of hybride? Alleen de ervaringsdeskundige kan je goed adviseren: het evenementenbureau.

3. Kies voor het evenementenbureau: komen er weer maatregelen?

Het zal je gebeuren: ben je nu bezig met het plannen van een mooi evenement in bijvoorbeeld Q3 van dit jaar en laait de pandemie alsnog weer op, met maatregelen tot gevolg...En dan? Dan moet je net als bij een slecht-weer-scenario heel goed voorbereid zijn om uberhaupt te kunnen schakelen. Ook dat is een hele goede reden om sowieso voor een evenementenbureau te kiezen.

4. Kies voor het evenementenbureau: profiteer van het netwerk

Tot slot zit we in een fase waar de complete evenementenbranche, toeleveranciers, cateraars en alle partners voor jouw evenement bijna letterlijk uitgekleed zijn. Het is erg lastig om de juiste handjes, experts en spullen voor jouw event vast te leggen. Het eventbureau heeft een krachtig netwerk, vaste en zelfs preferred partners, zodat je net wat eenvoudiger aan kwalitatieve partners komt.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x