EvenementOrganiseren.nl

De beste B2B evenementen van het jaar: info, casevideo's en tips

In dit artikel kijken wij naar de beste eventcases van 2019. Tijdens de Best of Event Award World werden deze cases, uit de honderden inzendingen, als winnaar gekozen. In dit artikel drie winnende evenementen in de categorie: Best B2B Event (< €500.000). Onze onderburen vielen twee maal in de prijzen.

1e Prijs -   Evenement: Product lancering van Brussels Airlines georganiseerd door Balthazar Events. 
Een evenement waarbij de nieuwe vormgeving van de cabines van Brussels Airlines op het vaste land gepresenteerd werd. Vliegen in een boutique hotel, dat was de beleving die zij wilden creëren tijdens deze productlancering. Door middel van kleurrijke ruimtes met een eigen soundtrack, kleurenpalet en juiste geur. De missie was om het verhaal van de nieuwe manier van vliegen te delen waarmee ze zintuigen zouden verrassen en prikkelen.  
“We made the journey as important as the destination.”

  • Neem de boodschap van jouw evenement niet te letterlijk; Wanneer de productlancering daadwerkelijk in een vliegtuig zou plaatsvinden krijg je een compleet andere dimensie dan wanneer je de producten in een luxe hotel plaatst. Door middel van visuals van wolken achter de ruiten van het hotel werd het idee gewekt dat het hotel vloog.  Overleg met jouw technisch producent wat de mogelijkheden zijn met visuals voor jouw evenement. 
  • Laat de gasten op ontdekkingsreis gaan; Als het concept zo wordt ingestoken dat de gast zelf op ontdekking kan gaan, krijgen de gasten onderling sneller een connectie met elkaar. Er zal geen eventgast rondlopen die geen mogelijkheid heeft tot netwerken. De beleving verbindt de bezoekers. 

Klik op onderstaande afbeelding voor de casevideo:  2e Prijs  - Evenement:  Western Balkans Digital Summit 2019 uit Servië.

M2Communications organiseerde dit evenement voor de Government of the Republic of Serbia.

 
De grootste digitale top van zes toonaangevende economieën van de Westelijke Balkan verzamelden in het monumentale paleis van Servië. Maar liefst 200 sprekers, 4000 deelnemers doken zij in de wereld van de digitale toekomst. Overheid, scholen, ondernemers, start-ups alle ‘bright minds’ werden samen gebracht met als doel om te inspireren en de samenwerking op te zoeken.

  • De learning uit dit evenement zit in de innovatieve audiovisuele show die zij hebben neergezet. Hiervoor moet je een technisch producent in de hand nemen. Zij weten precies hoe licht, geluid, show, sprekers en alle andere facetten op elkaar afgestemd kunnen worden.
  • Speciaal voor het evenement bouwden zij een website waarop alle keynotes en alle belangrijkste artikelen nagelezen konden worden. Voor een bezoeker waren er teveel sessies om bij te wonen. Door goede verslaglegging kon elke bezoeker alle sessies online terugkijken. 

    Klik op onderstaande afbeelding voor de casevideo: 


3e prijs SD Worx Intimate Concerts door The Oval Office uit België

Onze benedenburen vielen in meerdere categorieën in de prijzen met dit evenement.

Het huiskamerconcept van SD Workx, door The Oval Office. Om hun medewerkers en klanten te bedanken vierde SD Worx hun 15-jarig bestaan door 81 intieme concerten te organiseren. In 1 nacht, in woonkamers van 81 werknemers. En zo zaten klanten van SD Worx opeens bij de mensen van het bedrijf thuis in de woonkamer.

  • Van groot naar klein feest.  SD Worx wilde een groot feest geven. Ze wilden zoveel mogelijk klanten en medewerkers op een persoonlijke en verrassende manier bedanken. Dat deden ze door het feest naar de mensen thuis te brengen.  Uiteindelijk was er nog wel een groot slotfeest waar alle artiesten uit de huiskamers weer samen kwamen. 
  • Live-communicatiebenadering met grote impact:  de medewerkers van SD Worx moesten hun huiskamers openen voor een intiem concert samen met de klanten. Het resultaat: 81 huiskamerconcerten verspreid over België. Een huiskamerconcert zelf is misschien niet zo innovatief, maar het feit dat de concerten allemaal op één avond tegelijkertijd in de huiskamers van SD Worx-medewerkers werden georganiseerd, samen met hun klanten als gasten, is dat wel.'

    Klik op onderstaande afbeelding voor de casevideo: ?


  

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x