EvenementOrganiseren.nl

Historische evenementenlocaties op een rij

Voor zakelijke bijeenkomsten vormt historisch erfgoed een enorme bron van inspiratie. Of het nou om een kasteel, monument of oude fabriekshal gaat, deze locaties vertellen een verhaal. We zetten een 6-tal locaties met historie op een rij.

Waar soms tegenaan gelopen wordt zijn de moderne faciliteiten binnen een historische locatie. Het idee dat dit lastig te realiseren is op zo een plek is onterecht, want de meeste historische locaties hebben alle faciliteiten die passen binnen de huidige tijdsgeest.

 


Het Spoorwegmuseum 
Kenmerken: Het Spoorwegmuseum is een museum met een prachtig visitekaartje: de entree in het historische Maliebaanstation. Het klassieke treinstation uit 1874 is in oude glorie hersteld en ademt 19e eeuwse grandeur, compleet met marmeren vloeren, kroonluchters en wachtkamers.
Locatie: Utrecht 
Capaciteit: Tijdens openingstijden kunt u al een congres organiseren tot 300 personen met verschillende subzalen. Buiten openingstijden kan dit zelfs tot 3000 personen!

Koninklijk Concertgebouw Kenmerken: Vele beroemde artiesten en wereldberoemde orkesten hebben in dit adembenemende historische gebouw  opgetreden. Als gast voel je dat in dit gebouw wonderen zijn gebeurd. Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam is een inspirerende locatie voor uw evenementen, feesten, diners en congressen. 
Locatie: Amsterdam 
Capaciteit: Het Concertgebouw heeft twee concertzalen, waaruit alle stoelen kunnen worden verwijderd en zo geschikt gemaakt voor 100-1000 gasten. Naast de twee concertzalen heeft het Concertgebouw nog 10 break-out rooms en kunnen er in totaal 2500 gasten resideren. Het Concertgebouw is uitstekend te bereiken met het openbaar of eigen vervoer, er bevindt zich een parkeergarage tegenover het Concertgebouw. 

De Fabrique Kenmerken:  De honderd jaar oude mengvoederfabriek waarin DeFabrique is gevestigd, is in de afgelopen jaren volledig getransformeerd tot één van de meest toonaangevende evenementenlocaties in Nederland. Centraal gelegen aan de rand van Utrecht komen beleving, maatwerk en innovatie samen. Dit is DeFabrique. Spannend, Memorabel, Uniek.
Locatie: Utrecht 
Bereikbaarheid: DeFabrique ligt nabij rijksweg A2 aan de rand van Utrecht en op 1200 meter afstand van NS station Maarssen. De locatie beschikt over meer dan 700 eigen parkeerplaatsen en in overleg kan dit verder uitgebreid worden.
De RijtuigenloodsKenmerken: De Rijtuigenloods biedt met de combinatie van een historisch, industrieel karakter en een trendy interieur een unieke locatie voor een congres, beurs of bedrijfsfeest.
Locatie: Amersfoort
Capaciteit: Met de verschillende indelingsmogelijkheden hebben zij een capaciteit tot 2000 personen


 

SugarCity Events Kenmerken: Van voormalige suikerfabriek naar dé evenementenlocatie van nu. SugarCity Events is de afgelopen jaren ontwikkelt van voormalig suikerfabriek tot dé evenementenlocatie van nu. De locatie is uniek door zijn industriële decor, dat behouden is gebleven sinds zijn oorsprong.
Locatie: Amsterdam
Capaciteit:  Met de kenmerkende hoogte en imposante atriums biedt SugarCity Events mogelijkheden van 2 tot 10.000 gasten.TOBACCO TheaterKenmerken: Een voormalige tabaksveiling omgetoverd tot een moderne, industriële theater- en eventlocatie, met veel gevoel voor detail en multifunctionaliteit.  Industrieel, fris, stoer. De liefde voor detail en historie spat van de muren af.
Locatie: Amsterdam 
Capaciteit: 9 zalen, tot 600 personen, tot 500 personen catering


 

Kasteel Wijenburg


Kenmerken: Een sprookjesachtig kasteel tussen de boomgaarden met stijlvolle zalen en salons en een sfeervolle middeleeuwse kelderzaal. Het pronkstuk is de imposante Ridderzaal die plaats biedt aan meer dan 150 gasten. Kasteel Wijenburg heeft een eigen culinaire keuken, bovendien is het kasteel goed bereikbaar, zowel vanuit Gelderland en Utrecht, als vanuit de rest van Nederland. Parkeren is gratis en kan op eigen terrein. Of je nu kiest voor een grootschalig evenement voor honderden relaties of medewerkers, of een vergadering voor een twintigtal mensen.
Locatie: Echteld


 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x