EvenementOrganiseren.nl

Vijf trends voor de nieuwjaarsborrel

Door UP Events
De nieuwjaarsborrel, het nieuwjaars-evenement, lijkt aan populariteit te winnen. Het organiseren van een nieuwjaarsbijeenkomst gaat al bijna de strijd aan met de eindejaarsbijeenkomsten. Maar wat zijn de trends bij de nieuwjaarborrel dit jaar? EvenementOrganiseren heeft er vijf voor je op een rijtje gezet.

Voor dat je de trends induikt, is het misschien nog wel veel interessanter om eens na te denken of de nieuwjaarsborrel wel het concept is dat je wilt, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Moet dat niet veel meer een nieuwjaars evenement zijn? De experts van Up Events delen hun kennis, tips en inzichten in een artikel: Nieuwjaarsborrel organiseren: tips voor een nieuwjaarsevent

Nieuwjaarborrels en nieuwjaarsrecepties mogen onveranderlijk lijken. Dat zijn ze beslist niet. Ook deze events hebben te maken met ontwikkelingen, die voor tal van andere events ook gelden. Welke trends zien we dit jaar bij de nieuwjaarsborrel?

 1. Live en online
  Door de pandemie zijn we gewend geraakt aan Zoom, Teams en online events. Ook bij de nieuwjaarsborrel is de hybride aanpak een trend. Zo kunnen toch de mensen bereikt worden, die om wat voor reden dan ook fysiek niet aanwezig kunnen zijn. Zo hoeven ze niks te missen van de speech van de baas.

 2. Gezonde opties
   Er is een trend naar het aanbieden van gezonde opties op nieuwjaarsborrels en nieuwjaarsrecepties, zoals vers fruit, groenten, en plantaardige alternatieven voor vlees. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van bezoekers, maar kan ook helpen om een positief imago te behouden.

 3. Duurzaamheid
  Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven en dat geldt dus ook voor nieuwjaarsborrels en nieuwjaarsrecepties. Bedrijven kiezen steeds vaker voor duurzame locaties, voedsel en drankjes, en decoraties om hun milieubewustzijn te tonen.

 4. Experience
  Bedrijven zoeken naar manieren om hun nieuwjaarsborrels en nieuwjaarsrecepties leuk en onvergetelijk te maken voor bezoekers. Dit kan worden gedaan door middel van live muziek, entertainment, en interactieve activiteiten. De experience zorgt ervoor dat een bezoek aan de nieuwjaarsborrel impact heeft.

 5. Netwerken
  Nieuwjaarsborrels en nieuwjaarsrecepties bieden bedrijven de kans om te netwerken en nieuwe contacten te maken. Er is een trend naar het creëren van specifieke netwerkgelegenheden, zoals speed dating-achtige sessies, om bezoekers de kans te geven om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten. Functionaliteit gaat hier steeds vaker hand-in-hand met entertainment en gamification.

Nieuwjaarsborrels en nieuwjaarsrecepties zijn nog altijd populaire manieren om op feestelijke wijze aan het nieuwe jaar te beginnen. Het is een waardevolle vorm van live contact dat onderschreven wordt door zowel overheden, bedrijven als ook verenigingen en instellingen. 

Vrijwel alle nieuwjaarsborrels vinden in de eerste helft van januari plaats. Gezien dat korte tijdsbestek kan er een vorm van concurrentie ontstaan. De nieuwjaarsborrels met de beste experience en de meeste impact zijn ook volgend jaar de bestbezochte nieuwjaarsbijeenkomsten.

 

 

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x