EvenementOrganiseren.nl

EventTrends2023: wie niet duurzaam is, is af

Zoals ieder jaar presenteert EventBranche.nl de belangrijkste trends en ontwikkelingen die invloed hebben events, live communicatie en experience marketing in het komende jaar. In #EventTrends2023 beschrijven onze redactie-collega's van EventBranche.nl de 5 belangrijkste ontwikkelingen voor jouw events in 2023. Om te beginnen: wie niet duurzaam is, is af.

2023 pakt duurzaamheid bij de kladden en andersom. Er is geen weg meer terug. Iedereen zal een stap moeten zetten. Waarom? Om de simpele reden dat de brede maatschappelijke discussie er voor gezorgd heeft dat we allemaal een stapje moeten zetten. Het roer hoeft niet volledig om, maar er is echt geen bedrijf, merk of organisatie meer die niet een duurzaamheidshoofdstuk in haar beleid, visie of missie heeft staan. En als je dan LIVE gaat, dan moet je het laten zien, voelen en beleven.

Vrijdag 23 december om 11.00 uur kun je de persconferentie rondom de #EventTrends2023 op EventBranche.nl volgen. Dan aandacht voor de 5 hoofdtrends, vertaald naar tientallen praktische hapklare trends en ontwikkelingen én voorbeeldcases én als klap op de vuurpijl de mogelijkheid om het complete overzicht in online magazine te downloaden.

Nu alvast 3 van de 11 praktische tips, trends en houvast om jouw duurzame stappen te zetten:

  • Korte lijnen

Ja, het klopt: tot voor kort waren korte lijnen in bijvoorbeeld catering een tikkeltje duurder. Maar het zijn rare tijden en die rare tijden zorgen ervoor dat het prijsverschil er bijna niet meer is. Dus nu doorpakken: korte lijnen!

  • Minder energieverbruik

Soms heb je een duwtje in de rug nodig, of in dit geval een keiharde wake up call: de gestegen energieprijzen zorgen er automatisch voor dat we beter nadenken over het energieverbruik op onze events. En daar is veel winst te halen. Van LED-verlichting tot circulaire oplossingen tot zonne-energie.

  • Eventsharing

Er is al veel geprobeerd. Lange tijd onder de noemer costsharing: het evenement dat op maandag wordt opgebouwd, als basis gebruiken voor een tweede event op dinsdag. Maar laten we het eventsharing noemen, maak gebruik van alles wat vervoerd, opgebouwd en neergezet wordt.

Kijk de complete persconferentie terug:

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x