EvenementOrganiseren.nl

Tips voor presenteren op jouw evenement: welk programma en welke lettertypes

Door René Pouwelse Advies Regie Productie
Het is een feit: op heel veel zakelijke evenementen, momenten waar live gecommuniceerd wordt, staat de presentatie centraal. Niet meer dan eens gaat het daar mis. René Pouwelse heeft als regisseur, eventtechnicus en AV-specialist duizenden evenementen en presentatie verzorgd en begeleid. Pouwelse deelt diverse praktische tips voor de presentatie op jouw event. Dit keer: waarmee wordt gepresenteerd en lettertypes.

In een reeks artikelen met praktische presentatie tips deel Rene Pouwelse uit zijn expertise en ervaring een aantal aandachtspunten, do's en don'ts.

Waarmee wordt gepresenteerd?

En dan gaat het in dit geval om het soort programma waar de presentatie(s) op jouw evenement in gemaakt is. Nog altijd het meest populair is Powerpoint: "Eigenlijk gaat het in zo'n 85 procent van alle presentatie om Powerpoint. Iedereen kent dat programma en kan er in meer of mindere mate mee omgaan."

Andere veel gebruikte presentatieprogramma's:

  • Keynote
  • Prezi
  • Google Slides

 

  • TIP van EvenementOrganiseren.nl:

Vraag altijd even na in welk programma de presentaties worden gemaakt. Overleg in alle gevallen met de AV-technici van de locatie om problemen met verloopstekker of beeld en audio te voorkomen.

 

Is het lettertype aanwezig in de eventlocatie?

Wij kunnen ons voorstellen dat dit niet een vraag is die je jezelf stelt na het maken van jouw presentatie. Maar over het algemeen levert een spreker zijn of haar presentatie aan bij de AV-partij die de techniek en de presentatie in de evenementenlocatie verzorgt. Dan moet je vervolgens samen checken of er in de presentatie geen bijzondere animaties of letterypes zitten.

Rene Pouwelse zegt daarover: "Wanneer de versie van het programma niet de juiste is, kun je vreemde resultaten op het scherm krijgen. Heeft bijvoorbeeld het bedrijf dat presenteert een ietwat exotisch of anders dan anders lettertype en dit lettertype is op de apparatuur van de technici niet aanwezig, dan krijg je hele vreemde tekens in jouw presentatie. Zorg dat je altijd het lettertype / font meestuurt met jouw presentatie, zodat het lettertype geinstalleerd kan worden."

  • TIP van EvenementOrganiseren.nl:

Het zeker voor het onzekere: vraag bij alle presentatie om minimaal 48 uur van te voren aan te leveren, inclusief eventueel afwijkende lettertypes. Doe de eerste controle zelf en zet daarna door naar de locatie en de technici aldaar voor een tweede check. Tot slot heb je nog de generale als check-check-dubbelcheck.

 

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x