EvenementOrganiseren.nl

App's en tools die uw event beter maken

Honderden, nee duizenden app's en tools zijn beschikbaar om uw evenement nog beter en effectiever te maken. Via app's, tools en social media kanalen is veel mogelijk om nog beter te kunnen netwerken, tot interactie te komen met een spreker, de inhoud van uw event te laten delen, etc etc. Evenement Organiseren heeft 5 voorbeelden voor u:

Social Media live: de live helpdesk
Social Media is goud waard om in het voortraject potentiele gasten aan uw event te binden. In het natraject kunnen samenvatting, contacten, netwerk en alles wat er live gecreerd is voortgezet en aangezwengeld worden online. Daar zijn social media uitermate geschikt voor. Maar ook tijdens het live evenement zijn de diverse kanalen ideaal om content te delen vanuit u als organisator, maar zeker ook door uw gasten. Om de interactie tussen de gast en het 'evenement' in goede banen te leiden, gaan we de komende tijd een doorbraak zien van de live helpdesk in de vorm van social media punten op het event. Laat dus zichtbaar zien dat u op het event aan webcare doet. (Bron van de tip: SocialLane). Lees ook: 15 tips om een evenement met social media te promoten.

Social App’s
App’s en tools die bijdragen aan het netwerken op events. Wat in 2015 nog mondjesmaat werd toegepast gaan we nu omarmen: social seating, netwerkapp’s en andere social tools. Du moment dat een app bijdraagt aan effectief netwerken, zal uw gast er ook daadwerkelijk gebruik van maken. Goede voorbeelden zijn de Netwerkapp en Networktables. Lees ook: Tools om effectief te netwerken op een evenement.
 

TIP: 'Wilt u zeker weten dat uw gast ook echt de app gebruikt? Stop het toegangsformulier dan in de app. Als dat de enige manier is om binnen te komen, dan moet je de app wel downloaden.'

 

Live streamen door bezoekers
Periscope en zeker ook de nieuwe live streaming mogelijkheden van Twitter, Facebook en Youtube geven uw gast de mogelijkheid om eenvoudig content van het event via video te verspreiden. Door dit vanuit de organisatie te monitoren en zelfs te faciliteren, denk hierbij aan plekken op uw evenement waar uw gast tot het beste selfstreamshot komt, kunt u daar in uw bereik naar buiten toe echt uw voordeel mee doen. Lees ook: Wat kunt u met selfies op een evenement?

TIP: 'Probeer uw gast te motiveren, activeren om ook daadwerkelijk video's van uw evenement te delen via de social media kanalen. Reik bijvoorbeeld een prijs uit voor de mooiste of beste video van een bezoeker.'

 

Massaal aan de bril
De Hololens, Oculus Rift en de Google Glass. Tot en met 2015 waren deze tools bezienswaardigheden in de komende maanden gaan we ze effectief inzetten om de beleving te vergroten en een andere dimensie te geven. Tweakers, een site waar technoligie getest wordt, toetste een jaar geleden al enkele betaalbare VR-brillen, ideaal voor een evenement.

TIP: zoek ook naar aanbieders van dergelijke VR brillen die het ook mogelijk maken om de brillen te branden met het logo van uw bedrijf of evenement.

AANBODTIP 2: VR Event Rent

VR Event Rent is hét nieuwe verhuurbedrijf gespecialiseerd in Virtual Reality simulatoren voor evenementen, beurzen en de entertainment branche.

Ons streven is de bezoeker een zo waarheidsgetrouw mogelijke Virtual Reality ervaring te bieden met de meest hoogwaardige technologie die op dit moment beschikbaar is. Onze apparatuur is zorgvuldig geselecteerd en getest.


De verplichte alles in 1 app met toegevoegde waarde
De wat? 2016 wordt het jaar waarin de app niet langer gebruikt wordt als louter een mobiel programmaboekje, maar door de toegangsticket van uw event te koppelen aan het downloaden van de app, gaat het gebruikerspercentage omhoog en komen zowel programma, sprekers, interactie, netwerktools, extra content, live info etc etc allemaal samen in dé eventapp’s. En we gaan ze massaal gebruiken. Zeker als we ook nog een apphostess beschikbaar stellen...

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x