EvenementOrganiseren.nl

Wat kunt u met selfies op uw event?

De selfie is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en dus ook niet op evenementen. Een snelle eenvoudige manier om met een collega een herinnering te maken. Naast het creëren van selfieplekken op uw evenement, zijn er inmiddels ook al toepassingen om selfies te faciliteren of er zelfs iets spectaculairs van te maken. En die selfie is meer en meer het visitekaartje van uw event naar buiten toe.

Selfiespot
Het is niet heel moeilijk om een selfie te faciliteren. Heeft u op uw event een prachtige plek, die voor u interessant is om 'verspreid' te worden, richt dan gewoon een selfiespot in. U zult zien dat, met een beetje begeleiding, uw gasten selfies verspreiden in de 'context' die u gekozen heeft.


BN'er briefen
Door vooraf afspraken te maken met uw artiest of de spreker dat het voor uw gasten mogelijk is om een selfie te maken voor bijvoorbeeld een logowand, zult u zien dat er een reeks aan 'gebrande' foto's van uw event de social media kanalen zullen bestormen. BN'ers doen het nou eenmaal heel goed op selfies en wat zou het dan mooi en slim zijn, als u daar bijvoorbeeld de sponsorwand als decor voor gebruikt. IJsbreken, laat de BN'er het aankondigen en zelf de selfies nemen met de telefoon van uw gast...


Panorama selfie
Een echte selfietool: Panora.me dit systeem zorgt er voor dat een selfie genomen op een vooraf bepaalde plek op uw evenement, met een tweede panoramacamera op afstand, online van een selfie verandert in een panorama afbeelding.


Selfie gamification

"Om voor zoveel mogelijk selfies te zorgen, als promo voor uw evenement is een spelvorm prima in te voeren. De mooiste selfie, de selfie met de meeste likes of retweets krijgt een prijs. Niets mis mee en indien goed gecommuniceerd, een prima aanzet om zo veel mogelijk selfies te laten nemen." (Sjoerd Weikamp, EventBranche.nl)


De 3d selfie
Ok, uw gast moet er een hele bijzondere booth voor binnenlopen, maar dan krijgt uw gast ook wat. Met diverse camera's wordt er een 360 graden selfie gemaakt, waarmee enkele weken later een 3d poppetje van uw gast gemaakt wordt.


Selfie fotoframe
Het is zo makkelijk maar denk er maar eens aan: het 2d fotoframe. U kent het wel fotomarketing op evenementen, bedrijfsuitjes of bedrijfsfeesten: foto's of polaroids waarbij er software is om heel eenvoudig logo's, hashtags of eventnaam op het frame ingevoerd kan worden. Maar hoe doe je dat bij selfies. Heel simpel: leg in de locatie 2d selfieframes:


Bron: Pinterest

Case Photonic.nl: Selfie print op locatie
Photonic.nl vertelt: 'Allemaal aan de Selfie! In opdracht van de Persgroep hebben wij tijdens de uitreiking van de SAN Accenten, (Stichting Adverteerdersjury Nederland), de communicatie vakprijs van, voor en door Adverteerders, bezoekers met smartphones op de rode loper bij Studio 21 te Hilversum gefotografeerd. Onze fotografen spoorden de bezoekers ook aan zichzelf te fotograferen, oftewel een selfie te maken. De mega populaire selfie, voor de gelegenheid SANfie genoemd, werd na het maken automatisch doorgestuurd naar onze social kiosk waar de foto van de bezoekers als voorpagina van het Algemeen Dagblad (AD) verscheen. Het unieke zelfportret kon vervolgens inclusief fotoframe via social media worden gedeeld maar ook geprint. Zo vaak print je een selfie niet uit, en zo vaak ben je ook geen voorpaginanieuws!'

'De fotografen deelden met het maken van de foto’s kaartjes uit waarop een #hashtag en email adres stond waarnaar bezoekers gedurende het hele evenement nog hun eigen selfies konden sturen. Zo bleven hun SANfie’s bij onze social kiosk binnenkomen en konden daar met het fotoframe geprint en online gedeeld worden. Een geslaagde actie, de SANfie’s bleven de hele avond bij onze social kiosk computer binnenkomen en werden volop geprint en gedeeld.'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x