EvenementOrganiseren.nl

Aftellen tot kerst: Dé inspiratie voor uw kerstevent

Het wordt tijd om langzaamaan de voorbereidingen te treffen voor het kerstfeest dat u wil gaan organiseren. Misschien dat u nog wat inspiratie kan gebruiken? In dit artikel krijgt u een aantal serieuze en een aantal ludieke ideeën op een presenteerblaadje.

1.  Aftel-kalander: hét cadeau voor klant of relatie:
De Wijn-adventkalender: we trappen af met een idee dat officieel geen event-inspiratie is. Maar wel een leuk idee als het gaat om het omtoveren van een traditionele kersttraditie in een nieuw concept. Zo presenteerde de Aldi de wijn-adventskalender. U zou zo een concept wel kunnen gebruiken om af te tellen naar uw evenement toe. Maak een Maak een aftel-kalender van twee weken bijvoorbeeld. Vul deze met een drankje maar ook met een whitepaper, iets te snoepen, een lichtarmbandje voor de afterparty, verzin het maar. 2.  Santa's Brownies
Een blij idee maar onderschat het idee van creatieve catering niet. Vergeet niet dat het gros van uw bezoekers direct bij binnenkomst al naarstig op zoek is naar de snackhoek, het buffet of de tafelhapjes. Van goede catering wordt iedereen enthousiast en al helemaal als het compleet past binnen het thema. Schakel hierover met uw cateraar en kijk samen naar de mogelijkheden, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Credit: A LIST GuideEn wat denkt u van een macaron 2.0?

 

Lees ook:

 

3. Sneeuwvlok GOBO's
De wat? Een GOBO  is een metalen of glazen dia die voor een speciala lamp geplaatst wordt. Deze zijn voor veel verschillende doeleinden in te zetten en met gemak transformeren ze een ruimte binnen of buiten. Uw licht- en geluidboer heeft er hier vast een aantal van liggen of kan u adviseren wat werkt en wat niet werk. In dit geval zullen deze sneeuwvlokken een saai trottoir omtoveren tot een winters decor. Kies voor verschillende maten of oppervlakken zoals muren en plafonds voor interessante "sneeuwval" -effecten.


4. Nog meer lichtinspiratie: dineren onder de sterren 
In samenwerking met uw tentenleverancier is dit idee relatief simpel uit te voeren. Een mooie tent of outdoorlocatie en heel veel lampjes. Hoe u de decoratie verder ook aanpakt, er is gegarandeerd sfeer op uw event. 

 

5. Snow Globe Photo Opportunity
Leuk die kleine bolletjes met een klein beetje sneeuw om te schudden maar een king-size exemplaar is net iets leuker. De perfecte manier voor een fotomoment met gegarandeerd succes. Geef deze foto aan het einde van uw evenement aan de bezoeker mee. Branding, sponsoring, er zijn veel mogelijkheden voor deze eyecatcher.  6. Ballonnen creatie
Geen feest zonder ballon toch? Met een relatief klein budget kunt u in samenwerking met uw decorateur grootste effecten creëeren. Vul het hele plafond, de voorgeven van uw pand, bedenk het maar met ballonnen, veel ballonnen!  

7. Candy Cane Runway
Een beetje Amerikaans maar wel leuk: het vervangen van die standaard gouden paaltjes voor de ultieme kerstlook. De typisch Amerikaanse kerstlook althans. Stiekem vinden we deze wel heel leuk. Als je toch in de rij moet staan dan maar op de landingsbaan van de arreslee. 8. Tijdelijke ijsbaan
Jong en oud wordt hier enthousiast van. IJs en sneeuw zorgen nu eenmaal voor de magie van kerst. Denk aan een dag op de zaak waarbij het personeel hun families mee mag nemen. Vooral buiten geeft dit een magische sfeer. De ijsbaan kan worden aangepast aan uw eventruimte en wist u dat de ijsbaan niet altijd uit echt ijs hoeft te bestaan? Denk aan een ijsbaan van kunststof.

 

9. Winterbar
Niet doorschieten in het rood/groen/witte decor? Ga dan voor een natuurlijke look, zoals deze winterbar van berkenbomen. Net iets stijlvoller en net iets minder over de top. 10. Kerstbuffet
Deze rijkelijk uitgedoste tafels zijn al meerdere jaren een trend in landen als Amerika voor de chiquere kinderfeesten. Nu zie je deze compleet uitgedoste buffet tafels steeds vaker. Het is een feest voor het oog en het maakt al uw bezoekers nieuwsgierig. Kies voor decoratie en catering die op elkaar afgestemd zijn en pak vooral uit! 

11. Sneeuw
U zag het in ons artikel: De entertainment ideeën voor 2019: sneeuw! Ja, het kan! Welke bezoeker verwacht dat nou? Dit bijzondere idee levert gegarandeerd vele foto's op. Neem contact op met een decorateur om de mogelijkheden te bespreken.
12.Het ideale feestmaatje
Op elk evenement een succes: een photobooth. Sharingbox gaat hierin een stapje verder met bewegende foto's, fotohokjes met branding, fotokastjes, direct printen, illusies creëren. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken. De oude standaard photobooths worden pas na enkele wijntjes ontdekt maar deze photobooth zal vanaf het begin van de avond de aandacht al trekken.  


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x