EvenementOrganiseren.nl

Wat is een passend eventbureau voor jouw event?

Eventbureaus zijn er van klein tot groot, van ervaren eenpitters tot bureaus met een enorme slagkracht. Er zijn verschillende type bureaus. Hoe weet je nu met welke partij jij het best kunt schakelen voor de organisatie van jouw evenement?
  • Livecommunicatie- of eventmarketingbureaus

Wat vroeger vaak simpelweg evenementenbureau heette, heet nu vaak livecommunicatie of eventmarketingbureau. En dat is niet voor niets! Deze bureaus doen feitelijk veel meer dan alleen het organiseren van je evenement. Ze denken strategisch mee en zijn een ster in het uitdenken van complete concepten. In het ideale geval organiseren ze een heel traject voor je, passend binnen de hele communicatie- en marketingmix van jouw bedrijf. Wordt er gekozen voor een live-evenement? Dan ligt de focus vaak op de beleving.

  • Organisatiebureaus

Voor een beetje event heb je slagkracht nodig, letterlijke handjes voor de opbouw, hand- en spandiensten in de voorbereiding en productietijgers op de dag zelf. Een organisatiebureau kan je daarmee helpen.

  • Bedrijfsuitjes- of incentivebureaus

Niet elk evenement is extern. Wil je een teambuildingevenement of bedrijfsuitje organiseren? Ook dan kan het juiste bureau je een hoop zorgen uit handen nemen. Dit soort bureaus hebben soms complete pakketten, maar ook voor maatwerk kun je bij ze aankloppen. Door een bedrijfsuitjes- of incentivebureau in de arm te nemen weet je zeker dat jouw aankomende interne evenement meer behelst dan een jaarlijks uitje naar de plaatselijke bowlingbaan. 

  • Conventionbureau of destinatiemarketingorganisatie

Hoewel je misschien niet direct denkt aan de hulp vanuit je bestemming, is dat precies wat een conventionbureau voor je kan betekenen. ‘Een conventionbureau of DMO (destinatiemarketingorganisatie) kan als je sparringspartner in de regio helpen met kwalitatieve contacten en meedenken om je programma nog beter te maken.’

  • Freelance eventmanagers

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een freelance eventorganisator in te huren. Elke freelance eventmanager heeft een eigen expertise en bovendien zijn ze vaak flexibel in te zetten binnen jouw organisatie. Superhandig als je wel wat extra ervaring kunt gebruiken! 

 


 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x