EvenementOrganiseren.nl

Videomapping: wow-effect en storytelling

Een wow-effect, indruk maken op uw gasten, een echte verrassing, het zijn de onderdelen van uw evenement waar de volgende dag over gesproken wordt. En dat is toch een beetje wat u wilt met een live evenement. Een manier om te verrassen en waar de wow van afspat, is videomapping. Een audiovisuele aanvulling, die tot kunst verheven wordt en waar ook nog eens mee gecommuniceerd kan worden. Storytelling en wow-effect.

Videomapping kun je voor veel doeleinden rondom events gebruiken. De opening van het nieuwe kantoor, waar je via de videomapping de bouw of zelfs het interieur kunt bekijken. De CEO die op het gebouw zijn/haar toespraak via videomapping tot de gasten spreekt. De boodschap, branding, promotie, het verhaal van het event, het kan allemaal via videomapping en projection mapping.

Wat is videomapping?

Videomapping, ook wel projection mapping, is het projecteren van film of video op een object. Dat object kan werkelijk alles zijn, al zie je bij evenementen vooral videomapping op gebouwen of grote voorwerpen.

Wat kun je met videomapping?

Videomapping maakt het mogelijk om op een gebouw, muur of welk ander object te projecteren. Dat kan met een stilstaand beeld, maar zeker ook met film of video. De experts op het gebied van videomapping, veelal audiovisuele toeleveranciers, kunnen prachtige video's programmeren passend bij het gebouw waarop geprojecteerd wordt. 3d-mapping, stagedesign of 2d uitingen op objecten, videomapping is niet nieuw, maar het geeft een event cachet.

Laat het geen doel op zich zijn, maar gebruik het als de videomapping echt toegevoegde waarde heeft voor uw event. Hierbij een aantal voorbeelden puur ter inspiratie:


Videomapping: trends en ontwikkelingen

Ook de wereld van videomapping ontwikkelt zich door. Op de website van MADlab worden drie pachtige voorbeelden belicht:

  • Projecteren op bewegende objecten

Nu we over high-speed camera's beschikken kan videomapping ook plaatsvinden op bewegende objecten:

  • Videomapping als game

'Projection mapping is meestal een eenzijdige beleving. De kijker heeft geen invloed op de content wat geprojecteerd wordt. Maar dit is langzamerhand aan het veranderen. Zo hebben we met MADlab vorig jaar tijdens de Twente Science Night geprojecteerd op de Grote Kerk in Enschede. Hierop werd een flipperkast geprojecteerd op de kerktoren. Bezoekers van de Twente Science Night konden door middel van een gigantische game controller de flipperkast aansturen.'

  • Videomapping in de natuur

Een attractie waarbij wordt geprojecteerd op een boom? De Disney-boom komt visueel tot leven en vertelt een verhaal aan de hand van kleuren en vormen.  Het resultaat is een betoverend spektakel dat iedereen van jong tot oud aanspreekt.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x