EvenementOrganiseren.nl

Privacy: bescherm het of je bent het kwijt

Wellicht bent u er al een beetje klaar mee, dat u overal bang gemaakt wordt met de risico's van de AVG. Maar het blijft zo belangrijk voor uw evenement. Je Moet de gegevens van uw bezoekers beschermen, anders ben je de privacy kwijt. 7 gouden tips om als eventbedrijf aan de zorgplicht te voldoen.

Je mist jouw privacy en die van de bezoekers pas als je deze kwijt bent. De bezoekers van uw evenement geven u het vertrouwen om goed met deze gegevens om te gaan. Maar hoe pakt u dit het best aan? 

Eigenlijk is de wet heel simpel en helder: iedereen binnen uw organisatie kan aangesproken worden op de naleving van de Europese Pricacy Verordening. U moet kunnen aantonen dat u zorg heeft gedragen voor het beschermen van eventuele privacy data van uw gasten, relaties of eventbezoekers. Boetes lopen op tot een maximum van 20 miljoen euro.

Vorig jaar bedroeg de landelijke schade door cybercrime 10 miljard euro. Maar niet alleen financieel zijn de gevolgen ingrijpend, denk bijvoorbeeld ook aan mogelijke reputatieschade. Als professional in de evenementenbranche bent u verantwoordelijk voor de belangen van opdrachtgevers en richting derden. Doe dus ook alleen zaken met professionele toeleveranciers en partijen die met data van uw klanten omgaan en ga zorgvuldig om met uw klantgegevens. Het is van groot belang om goed voorbereid te zijn. Huur professionals in en laat u adviseren en snel want er is geen onbeperkt aantal van dergelijke profs en u kunt zich voorstellen dat er een run is op dergelijke experts. 7 gouden tips van expertisepartner K/AP om als eventbedrijf aan de zorgplicht te voldoen:

 1. Check of samenwerkende partijen goed zijn verzekerd voor aansprakelijkheid en cyberrisico
   
 2. Zorg voor een beveiligde verbinding bij het versturen van klantgegevens of inschrijfformulier
   
 3. Vraag niet meer gegevens dan nodig
   
 4. Leg goed uit waarom je de gegevens verzamelt
   
 5. Bewaar de gegevens niet langer dan nodig
   
 6. Vraag altijd toestemming voor het versturen van een nieuwsbrief
   
 7. Zorg voor een goede bewerkersovereenkomst bij gebruik van een extern inschrijfsysteem


Oplossing Klap Verzekeringsmakelaar

Het is dus belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er is veel mogelijk om uw data te beschermen. Maar als het toch misgaat, is het een veilig idee dat op alle gebieden gespecialiseerde hulp voor u klaarstaat. Klap Verzekeringsmakelaars levert haar klanten een totaaloplossing voor cyberrisico in de evenementenbranche. Hierin is preventie, security checks, een complete verzekeringsdekking opgenomen en ook herstelservice. Onze cyberrisicoverzekering biedt onder meer dekking voor:

 • Aansprakelijkheid: schadevergoeding en juridische bijstand bij verlies van persoonsgegevens en/of bedrijfsinformatie;
 • Crisismanagement: kosten (forensisch) onderzoek, PR, klant notificatiekosten, kredietbewaking, IT-diensten, cyberincident responsediensten;
 • Boetes: kosten voor onderzoek, juridische bijstand, bestuurlijke boetes;
 • Digitale media: schadevergoeding bij smaad en laster of plagiaat;
 • Cyber- / privacy afpersing: bijvoorbeeld door ransomware;
 • Hacking telefooncentrale: vergoeding van de belkosten;
 • Netwerkonderbreking: gederfde netto winst in verband met netwerkonderbreking
   

Op 5 november vond het Congres Wet & Regelgeving van EventBranche plaats bij Pathé Utrecht Leidsche Rijn. Binnenkort leest u meer over de belangrijkste uitkomsten van het www.eventbranchecongres.nl


 Over de locatie
Pathé Utrecht Leidsche Rijn biedt fantastische mogelijkheden voor diverse evenementen in het midden van het land. Dit moderne theater gelegen aan de ‘Cultuuras’ van Utrecht Leidsche Rijn heeft 7 film-, eventzalen van 180 tot 660 personen, ruime foyers en multifunctionele breakout ruimtes. Uiteraard beschikt de locatie in elke zaal over WiFi, state-of-the-art beeld en geluid, en de mogelijkheid presentaties op een groot (film-)scherm te vertonen. Absoluut uniek zijn de mogelijkheden op het dak van dit theater. De rooftop geeft u 360 graden vrij zicht over Utrecht en de mogelijkheid om een buiten evenement, filmvoorstelling , borrel of feest te realiseren. Pathé Utrecht Leidsche Rijn heeft veel daglicht en ruime foyers aansluitend op de zalen met meerdere bars. De bioscooplocatie biedt heerlijke culinaire creaties i.s.m. Oseven, van lunch arrangement tot volwaardig diner.
www.pathebusiness.nl
 

     

 


Klap Verzekeringsmakelaar helpt u graag verder met maatwerk advies. Kijk op www.cyberrisicoverzekering.nl of neem contact op via:

Telefoon: 020 – 795 79 94
WhatsApp: 06 - 48 220 937
E-mail: frontoffice@klap.com