EvenementOrganiseren.nl

Manieren om jouw publiek online te bereiken en te raken

CONNECT SESSIE -Er moeten een aantal valkuilen vermeden worden als het gaat om het organiseren van virtuele evenementen. In het voortraject moet geïnvesteerd worden in manieren om het event interactief en boeiend te maken. Tijdens een live evenement werkt ‘alleen zenden’ niet, hetzelfde geldt voor een online event. Zorg dat de kijkers deel uitmaken van de show, dat ze niet alleen toeschouwer zijn. In dit artikel deelt Jan Jaap in der Maur, naast eigenaar van Masters in Moderation ook creatief en professioneel Interaction Designer, een aantal ideeën om jouw virtuele evenement om mensen te laten gaan en niet alleen over techniek.

Ontwerp het event voor digitaal
Do: Begin net als bij het organiseren van live meetings met het definiëren van de doelstellingen en het ontwerp.
Ga uit van een idee en kijk daarna hoe het vormgegeven kan worden. Kies aan de hand van jouw idee een platform en/of tool.
Don’t: Wat je niet moet doen, is de face2face-indeling van een evenement kopiëren naar online.

Het belang van de opening
Net als bij live-evenementen, maak je in de eerste minuten van de virtuele vergadering kenbaar wat de verwachting van de bijeenkomst is.  Wat wordt van hen verwacht en welke regels gelden er tijdens het event?
Dat betekent dat als je wilt dat de sessie interactief is, je meteen moet beginnen. Sla de eindeloze introducties over en maak een echte verbinding.

Interactief starten kan van alles zijn. Wees creatief : speel een spel. Laat iedereen alle camera’s bekijken en aangeven in de chat-functie hoeveel van die mensen ze al kennen. Doe een snelle poll of wordcloud. Laat 100 camera's samen het logo van het bedrijf vormen, gebruik hiervoor gekleurd papier voor de lens. Wees speels.


Bekijk voor de overige tips de video:  
NetworkTables Connect
Deze online community is opgericht door NetworkTables en EventBranche. Een online community met honderden kennissessies en een netwerk van 1000-en eventprofessionals en opdrachtgevers over de hele wereld. NetworkTables Connect (Online Community) biedt online keynotes, workshops, paneldiscussies, rondetafels en 1op1 sessies waar je in gesprek kan met een expert.
 

Zelf een sessie hosten? Dat kan. Klik op onderstaand logo om aan te melden voor de sessies of om zelf een sessie aan te maken.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x