EvenementOrganiseren.nl

Inspiratie: Dit zijn de winnaars van de Gouden Giraffe

Het kan je nauwelijks zijn ontgaan. De Gouden Giraffes zijn weer uitgereikt. Op maandag 3 april werden de toonaangevende awards voor de eventbranche uitgereikt aan de meest impactvolle evenementen. Wij hebben de winnaars kort voor je op een rijtje gezet met daarbij de kracht van elk evenement.

In de TheaterHangaar in Katwijk zijn de Gouden Giraffe Event Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijzen voor het beste op het gebied van live communicatie en experience marketing staat ook wel bekend als de Oscars van de Nederlandse evenementenwereld. In totaal werden tien gouden langnekken uitgereikt verdeeld over verschillende categorieën.

Beurzen

In de categorie Beurzen werd Probo - Winter Wonderland geproduceerd door Schokker Producties beloond met een award. De jury was te spreken over de inrichting van de beurs. Het verrassende concept was compleet door de toffe experience, waarbij  de herkenbare vormgeving overal prima was doorgevoerd.

Brand Events

Philips Global Lifestyle Press Event werd de grote winnaar van de avond. Niet alleen won de case ontwikkeld door Turn Key Business Events in de categorie Brand Events; het evenement won ook de Gouden Giraffe voor Innovatie. De jury was lovend over de persoonlijke aandacht, die ieder gast kreeg en vooral ook de manier waarop Virtual Reality en Augmented Reality werd geintegreerd.

Relatie en Community Events

Het bureau Louder. Brand Activation zette voor opdrachtgever VisitBrabant een winnende case neer in de categorie Relatie en Community Events. De reisbranche werd uitgenodigd voor een tweedaagse rally langs de mooiste plekjes van de provincie. De jury vond het een gedurfde keuze om geen beurs neer te zetten, maar te kiezen voor een rally. Veel beleving en zeer goed uitgevoerd, aldus de jury.

PR & Mediawaarde

Grote luxe jachten spreken tot de verbeelding. Damen Yachting bouwt deze schepen en een lancering is telkens weer een happening. Obsession & Live Legends gingen aan de slag met de wereldwijde introductie van de Amels 80. Dat hybride event scoorde zoveel aandacht dat het een Gouden Giraffe verdiende.

Congressen en kennisevents

Leiden was in 2022 European City of Science. Daaromheen werd een wetenschapsfestival georganiseerd dat liefst 365 dagen duurde. Een feest voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Elke dag was er wat te doen. Grote events, kleinschalige activiteiten, online, live. Een prachtig programma het hele jaar rond. Zo'n lang en uitgebreid programma getuigt van lef. Ook lovenswaardig vond de jury de microkredieten die de organisatie beschikbaar stelde, waarmee initiatiefnemers hun activiteit konden opzetten.

Interne events en teambuilding

De eventcampagne van Bonusan won de Gouden Giraffe in de categorie Interne Events en Teambuilding. Het bureau - D&B Eventmarketing - heeft een duidelijk strategisch doel geformuleerd volgens de jury.  Als de weg naar dat doel dan ook nog eens goed wordt ingevuld, dan is dat een prestigieuze award zekeer waard. 

Groene Giraffe

Behalve deze prijzen werden nog vier awards uitgereikt. De Groene Giraffe, de duurzaamheidsaward, ging naar een concept van The Groundbreakers, dat dit bureau ontwikkelde voor de Nederlandse Spoorwegen. Onder de noemer Bring your own werden reizigers opgeroepen hun eigen beker mee te nemen. In de stationshal werd inzichtelijk gemaakt wat de milieuwinst was. 

Next Generation

Een aparte jury - bestaande uit studenten van verschillende event-opleidingen - werd gevraagd alle cases te beoordelen vanuit het perspectief van een aankomend eventmanager. Deze deskundigen in de dop waardeerden de case ontwikkeld door iqagency_ voor Unicef het meest. 

Publieksprijs

De Gouden Giraffe Award-verkiezing heeft ook een publieksprijs. Hierbij draait het minder om impact en vooral om creativiteit. Het Dickens Festijn van de Gemeente Deventer kreeg de meeste stemmen. De winnaar was zo eerlijk om bij de uitreiking te vertellen dat er veel energie was gestoken om de inwoners van Deventer te mobiliseren om te stemmen op het event dat zij al vele jaren innig hebben omarmd.

Volgend jaar april is er opnieuw een verkiezing van de Gouden Giraffe. Alle informatie en achtergronden vind je op de website van de Gouden Giraffe

De foto bij dit artikel is gemaakt door Jordi Wallenburg Fotografie.

De Gouden Giraffe Awardshow is niet mogelijk zonder medewerking van deze partners:

 

 

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x