EvenementOrganiseren.nl

Het bedanken van gasten na afloop van uw evenement

Een bedankbrief stuur je zo kort mogelijk na een evenement. Immers, hoe actueler hoe waardevoller. In een bedankbrief hanteer je dezelfde toon als in de uitnodigingen. Zo is de herkenning optimaal. De brief is doorgaans kort en roept de sfeer op van het evenement. Natuurlijk bedank je de gasten voor hun aanwezigheid en hun inbreng bij het succes van het evenement.

Een bedankbrief kan meer zijn: het kan ook een opstapje zijn naar verdere contacten. Zo gebruik je een evenement als schakel in het totale relatiemanagement. Waar je in dit kader goed op moet letten is dat je een registratie van de deelnemers doet om zodoende een waarheidsgetrouw aanwezigenbestand te hebben.

Niets is zo vervelend als een bedankbrief sturen naar iemand die zich wel had aangemeld, maar niet aanwezig was. Misschien is het een idee om deze persoon ook een brief te sturen, maar met een andere strekking. Bijvoorbeeld: jammer dat je er niet was, maar we sturen je alle informatie over ons nieuwe pand, nieuwe producten, etc. toe.

Een bedankbrief gaat soms vergezeld van een foto-impressie van het feest. Daarbij kun je ervoor kiezen om een algemene impressie te maken of een gepersonaliseerde serie voor de ex-gast samen te stellen. Hiervoor kun je ook gebruikmaken van je website met een speciale toegangscode.

Een bedankje in de vorm van een goodiebag kan natuurlijk ook. Lees ook: 

Do's and don'ts voor je goodiebag

Give aways, relatiegeschenken en goodiebags op evenementen