EvenementOrganiseren.nl

Evenement op eigen locatie door de ogen van: Van der Maarel Eventstyling

Een evenement op een eigen locatie, zoals een bedrijventerrein kan veel voordelen hebben; denk bijvoorbeeld aan de WKR. Maar door de lege ruimte is het neerzetten van de juiste sfeer één van de belangrijkste onderdelen. Wereldwijd speurt het team van Van der Maarel Eventstyling naar de nieuwste trends om uw event nog unieker te maken. Waar je allemaal aan moet denken? Lees snel verder.

Foto's: Van der Maarel Eventstyling 

Eerder schreven wij van EvenementOrganiseren.nl over de WKR, gemist? 

Een evenement dat 'in huis' (bedrijfspand/ bedrijventerrein) wordt georganiseerd, valt niet onder de WKR regeling. Denk daarom goed na of u uw evenement niet inpandig wil laten plaatsvinden. Vanuit EvenementOrganiseren.nl vroegen wij de experts, de decorateurs naar de mogelijkheden. 
 


Waar moet je aan denken als het gaat om decoratie op locatie?

Bij het stylen van een bedrijfslocatie zijn er een aantal factoren waar me specifiek rekening mee moet houden. Hierdoor kan de op- en afbouw van een event gemakkelijker gemaakt worden én zal het gehele proces vlekkeloos verlopen. Zorg bijvoorbeeld allereerst voor genoeg op- en afbouw tijd, zodat uw partner voldoende tijd heeft voor het creëren van de juiste sfeer. Bij het bepalen van deze tijden is de bereikbaarheid van de locatie een belangrijk punt. Kan er een trailer tot aan de laad- en losdeuren komen? Zijn deze deuren ruim genoeg voor grote materialen? Moeten in de routing naar de eventruimte nog rekening houden met smalle doorgangen, op- en afstapjes? Of moet het wellicht via de trap of lift? Vergeet ook niet te regelen dat de eventruimte wel leeg moet zijn voordat we kunnen starten met de sfeerbeleving.

Tot slot is het belangrijk dat de ruimte exclusief gemaakt kan worden voor gasten van het evenement, je wilt tenslotte niet dat er werknemers op weg naar huis door je evenement heen lopen!

De zomerborrels en zomerevents komen er weer aan, wat zijn de trends en populaire producten of thema’s?

Zodra de zon begint te schijnen willen we niets liever dan een event in de frisse buitenlucht. In de binnentuin, op het landgoed, in het gras of wellicht wel op het strand. De natuur geeft zoveel sfeer en wij doen de rest. Parasols, buitenmeubilair en prachtige decoraties zorgen voor de juiste sfeer. Toch regen en wind? Wij halen buiten naar binnen en creëren alsnog een buitensfeer voor jouw gasten, warm en droog.
Wereldwijd speurt het trends-team van Van der Maarel naar de nieuwste trends om uw event nog unieker te maken. Twee trends brengen we aan het licht:

Green adventure

Voeg dit voorjaar en deze zomer een stukje natuur toe aan een event met de botanische trend, een trend die volledig is gebaseerd op invloeden uit de natuur. Combineer naar hartenlust met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, riet, touw, glas en verweerd aardewerk en maak het geheel af met veel, héél véél planten. Planten in potten, als tafeldecoratie, in de lucht of als green wall. Alles kan en mag!

Pure

Een serene en pure sfeer met als basis wit. Door het gebruik van veel natuurlijke, hoogwaardige materialen gecombineerd met en diverse groendecoratie krijgt de ruimte een warme uitstraling.

De diversiteit aan vormen en materialen maakt het geheel speels en sfeervol. Natuurlijke tinten en materialen met een pure uitstraling en perfecte afwerking zijn de kenmerken van deze trend met veelal Scandinavische invloeden.
 

Met wat voor kosten moet u rekening houden qua aankleding?

De kosten van passende decoratie hangt volledig af van de wensen van de klant, het type event en het aantal gasten. Voor een receptie kan je bij ons al terecht vanaf €10,- per persoon, maar voor een sit-down dinner zal er toch wat meer budget vrijgemaakt moeten worden. Om een indicatie te kunnen afgeven van de kosten hebben wij een online rekentool op onze website. Deze tool berekent een eerste prijsindicatie voor jouw event inclusief transport en op- en afbouw.

 

Hoeveel materiaal is benodigd voor een gezelschap van 50, 100, 1000 man?

Ook dit hangt af van het type event in combinatie met het aantal personen. In de regel heb je voor een gezelschap van 50 personen relatief meer meubilair nodig dan voor een groep van 1000 gasten. Daarnaast zijn er meerdere factoren die uiteindelijk bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt voor je event. Wil je de doelgroep in beweging brengen of mag men allemaal blijven zitten? Welke cateringvorm wordt er toegepast? Hoeveel afzetruimte heb je nodig? Kortom, we adviseren u graag.

 

Hoe verloopt de samenwerking bij een event op eigen locatie?

Van der Maarel Eventstyling hecht erg veel waarde aan een goede inventarisatie . Wij bezoeken graag de locatie, maken foto’s van de ruimtes, de routing van de gasten en werken waar mogelijk met een duidelijk plattegrond. Ook de aanleverroute wordt goed in kaart gebracht om eventuele logistieke verrassingen te voorkomen.
 

Wat moeten opdrachtgevers nog meer weten als het gaat om decoratie op de eigen locatie?

Een evenement op eigen locatie organiseren is leuk maar zorg er dan voor dat je jouw bezoeker dan ook echt verrast. Creëer een totaal andere sfeer dan wat iedereen gewend is en inspireer. Durf buiten de grenzen te denken, wij helpen je daar graag mee.

 


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x