EvenementOrganiseren.nl

Check het draadloos internet op jouw evenement

Door GIGTECH - WIFI op evenementen
Binnen het organiseren van zakelijke evenementen zoals meetings, feesten, beurzen en congressen wordt het gebruik van een goed werkend internet nog steeds onderschat. Nog teveel mensen die in de organisatie van deze evenementen zitten denken dat het gebruik van bestaande verbindingen altijd en automatisch genoeg is op de dag van het evenement. Ook denkt de eventmanager nog te vaak dat de bezoeker genoeg heeft aan de 4G van zijn of haar mobiele telefoon.

Het gebruik

Toch is het gebruik van een goede draadloze internetverbinding op locatie ook cruciaal bij:

  • bij interactie met de bezoeker en het publiek . Denk daarbij aan het uitwisselen van online visitekaartjes en het direct reageren op de beleving tijdens het event. Het versturen van foto’s en gebruik van social-media is een gewoonte geworden. Ook de wifi tijdens een presentatie moet natuurlijk stabiel zijn.
  • de beveiliging,
  • kassa-, en betaalsystemen,
  • ticketing en deelnemersregistratie
  • sommige technische audiovisuele toepassingen.

 

Storingen

Er zijn veel factoren die kunnen zorgen voor slecht internet:

  • te zwakke zender, te veel bezoekers. Mensen op een event zijn voor mobiel internet als zakken water die het bereik kunnen verzwakken. Het aantal bezoekers heeft direct invloed!
  • dikke muren. In veel industriële locaties, kastelen en andere historische locaties zijn muren gebouwd met een hoog draagvermogen of ter bescherming. Dikke muren zijn een storende factor.
  • grote mobiele objecten. Het kan zomaar gebeuren dat tijdens of bij de opbouw van (grootschalige) events vrachtwagens of tijdelijke objecten verplaatst worden binnen het essentiële zendbereik.
  • groot terrein en afstanden. Hoe groter het terrein waar het event zich voltrekt des te sterker het internet moet zijn.

Iedere organisator zou Wifi op locatie automatisch moeten meenemen in de checklist voor het goed organiseren van het evenement.

Wil je jouw event checken op goed internet of wil je slecht internet melden? Neem dan contact op met Andrew van GigTech.

Meer over internet op events:

internet op festivals

de meest gestelde vragen over internet op evenementen

x