EvenementOrganiseren.nl

Catering op jouw event: concentratie food

Dat eten en drinken een grote invloed hebben op onze gemoedsrust, onze concentratie en onze energie dat ondervinden we dagelijks, maar wat kun jij daar mee als organisator van een evenement? Nou, wij hebben wel wat tips, want serveer onderstaande snack, fruit en drank en jouw gast verhoogt zijn of haar concentratie.

Bij live communicatie en dus jouw zakelijke evenement, gaat het vaak om een boodschap die je wilt overbrengen. Dat doe je live omdat je dan in een eventvorm emoties en zintuigen in beweging krijgt, wat weer zorgt voor optimale opname van de boodschap. Maar dan moet jouw eventgast wel geconcentreerd zijn. Serveer dan dit:

Fruit

Ho ho, niet alle soorten fruit! Concetratie bevorderende winnaar in de categorie fruit zijn:

Blauwe bessen

Een schaaltje blauwe bessen voor jouw eventbezoekers, voordat ze de plenaire zaal ingaan? Het heeft een positief effect op de concentratie. Blauwe bessen bevatten namelijk antioxidanten. Heel veel antioxidanten zelfs. Die beschermen niet alleen je hersenen, maar zorgen ook voor extra zuurstof toevoer richting je brein. Daarnaast zit de blauwe bes ook nog eens vol met vitamine C; die vitamine bevordert het geheugenvermogen en de concentratie.

 

Snack

Suiker geeft een energie boost, maar zorgt daarna ook voor de bekende energiedip. In de categorie snacks is er eentje die jouw eventgast richting optimale concentratie leidt:

Pure chocolade

Let op, want het gaat hier eigenlijk alleen om pure chocolade met 70 procent of meer cacao. Zodra het suikergehalte namelijk de overhand heeft, kom je als snel weer richting de suikerdip. Bij hoge cacaogehaltes rolde uit een Japans onderzoek dat de concentratie verhoogd werd. De exacte reden hiervoor roept om vervolgonderzoek, maar dit wetenschappelijke bewijs is genoeg, zo lang je het maar met mate serveert. Een brokje pure donkere chocola is dus een aardige tip.

Drank

Je zou meteen zeggen koffie. En toch is dat niet helemaal de juiste keus. In koffie zit cafeïne en zorgt voor een alertheid-kick. Die is ook weer net zo snel weg als dat hij erin knalde. Daarom onze tip:

Groene thee

In tegenstelling tot koffie en bijvoorbeeld witte of zwarte thee beschikt groene thee over een zeer itneressante balans. In groene thee zit namelijk meer cafeïne en meer theanine. Die laatste stof zorgt ervoor dat de cafeïne niet in één keer vrijkomt en dus voor een kortstondige kick zorgt, maar dankzij de theanine komt de cafeïne gedoseerd vrij.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x