EvenementOrganiseren.nl

Betrek uw gasten bij een evenement. Mooier gezegd dan gedaan ?!

Door Zento bureau voor impact
Nog steeds maken wij heel vaak mee dat er eenrichtingsverkeer plaatsvindt tijdens evenementen. Er wordt een hoop informatie over de aanwezigen uitgestort en daarna wordt er vooral veel verwacht. Er moet gekocht worden, er moet beter samengewerkt worden, er moet op een andere manier gewerkt worden. Kortom de doelgroep moet in de gewenste richting gaan bewegen. En het liefst direct tijdens of na het evenement.

Mooier gezegd, dan gedaan natuurlijk. Samen met onze opdrachtgevers is het altijd een zoektocht naar het creëren van interactie tijdens het evenement,

 

Draai de rollen om

Bij een personeelevenement kan het zo zijn dat er veel afstand is tussen medewerkers en het management. Onlangs hebben we voor een gemeente het management achter de bar gezet. Onder begeleiding van een horecaprofessional, vormden zij een ware barbrigade. 

En wat dat dan doet met de medewerkers….. de “baas”  (echt) aan het werk ?!…… voor mij?!  Dit is verbinden in de praktijk en verkleint een eventuele afstand tussen management en medewerkers. Het mooie is dat helemaal niks kost……..sterker nog het bespaart, er dient namelijk geen horecapersoneel ingehuurd te worden.

 

Relevantie

Inspelen op de actualiteit en weten wat er speelt bij de doelgroep is ook een voorwaarde voor interactie en betrokkenheid. Nog steeds merken wij dat opdrachtgevers heel ver voor of achter de muziek lopen. Te weinig verdieping in de doelgroep en daardoor geen connectie.


Een hele simpele manier om dit te ondervangen is om de genodigden te betrekken bij de creatie en uitvoering van het evenement. Daarmee wordt niet bedoeld het wekelijks vergaderen met tientallen werknemers, maar slim geplande vergaderingen met voldoende feedback rondes, zodat het optimale draagvlak bewerkstelligd wordt.

Er zijn geen vaste spelregels voor interactie en betrokkenheid. Maar als de voorbereiding en uitvoering kloppen, kunnen er onverwachte momenten ontstaan.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x