EvenementOrganiseren.nl

Audiovisuele techniek: ook voor interactie

Audiovisele techniek is voor live communicatie van groot belang. En er is tegenwoordig zo ongelooflijk veel mogelijk. Of het nou gaat om hologrammen waarbij een directeur met zichzelf in gesprek kan op het podium, virtueel reality, laser of de nieuwste presentatieschermen, gebruik bij het organiseren van een evenement die AV die uw boodschap en doel versterkt.

Denk dus niet vanuit de producten, maar vanuit het concept, de content en het doel. Zorg voor een gedegen licht- en geluidsplan en de bijhorende regisseurs en AV-profs. Bekijk de mogelijkheden en vooral meerwaarden van streaming en hybride evenementen en gebruik AV voor interactie:

  • DON’T: Denk niet vanuit producten

Er zijn tegenwoordig de meest prachtige AV-producten. Wat dacht u van een hologram als duopresentatie of 3d-mapping, waarbij op een gebouw geprojecteerd wordt. Maar dé tip met betrekking tot het inzetten van audiovisuele producten: het moet functioneel zijn en het moet het concept versterken. Producten zijn dus ondergeschikt aan het concept. Denk content en dan pas product.

  • DO: licht- en geluidsplan

Een productieleider of regisseur is bij een beetje evenement noodzakelijk om alles te stroomlijnen. Bij presentaties op het podium, het uitlichten van publiek, het starten van geluidsfragmenten of video’s, het moet volledig op elkaar aansluiten. Gebruik de expertise van uw AV-leverancier en zijn specialisten, maar laat ze vooral meekijken in het draaiboek.

  • DO: streaming en hybride

Diverse AV-aanbieders in Nederland zijn al volledig voorbereid om evenementen hybride te maken, zodat ook gasten die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn, toch te betrekken bij het evenement. Door middel van videostreaming is een eerste stap snel gezet. Bedenk van te voren wel of dit toegevoegde waarde heeft voor uw evenement, of het volledig openbaar mag zijn op internet en of u interactiviteit wilt met de online kijkers?

  • Gebruik techniek en AV voor interactie

Het oude model van zender, boodschap en ontvanger is definitief doorbroken door de technische mogelijkheden tot interactie. Interactie tussen bedrijf en gasten, tussen spreker en gasten of tussen live aanwezigen en online kijkers. Diverse AV-bedrijven kunnen live videostreaming verzorgen met de mogelijkheid tot communicatie, verbindingen met collega’s over de hele wereld etc etc. Denk ook eens aan de diverse stemsystemen die inmiddels beschikbaar zijn: met ‘ouderwetse’ kastjes, per sms of via de smartphone van uw gasten. Techniekbedrijven en AV-leveranciers denken graag met u mee om deze interactie te bewerkstelligen.

Tip: lees ook deze artikelen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x