EvenementOrganiseren.nl

5 Technische bedrijfsuitjes in Zwitserland

Het World Wide Web, de rits, het cellofaan, het Zwitserse Rode Kruis en melkchocolade zijn in Zwitserland uitgevonden. Innovaties die de wereld veranderden. Zwitserland is nummer 1 op de Global Innovation Index 2017. Switzerland Convention & Incentive Bureau heeft 5 technische bedrijfsuitjes voor u op een rij gezet.

1. Horlogemaker voor een dag
Om de internationale horlogewereld te promoten stichten in 2005 drie oprichters: de Richemont Group, Audemars Piguet en Girard Perregaux, de Fondation de la Haute Horlogerie (FHH). Zij nodigen u uit voor een workshop horlogemaken. Maak kennis met de basisprincipes van het uurwerk. In een halve dag leert u hoe u een horlogemechanisme samenstelt en demonteert. Er zijn geen vaardigheden vereist om deel te nemen. De workshops vinden plaats in de historische salon van het ‘Palais de l’Athénée’ in Geneve.
Activiteit voor 6-10 personen
Meer informatie.

2. Welkom in de wereld van de zakmessen
Het wereldberoemde Zwitserse Victorinox-zakmes kent een lange en spannende geschiedenis. Deze wordt in het Swiss Knife Valley Visitor Center in Brunnen gepresenteerd. Bezoek het visitor center onder begeleiding van een gids. De rondleiding duurt 1,5 uur. Zet aansluitend het waarschijnlijk bekendste mes van Victorinox, de Spartan, in elkaar. De handmatige montage van het mes duurt 15 minuten. Aanmelden verplicht.
Activiteit voor 80-100 personen
Meer informatie.

3. Rondleiding in de Omida fabriek
Het bedrijf Omida produceert homeopathische middelen. Interessant is een rondleiding door de fabriek en laboratorium. De rondleidingen zijn voor iedereen, alhoewel de fabriek meestal door technische hogescholen en gespecialiseerde groepen uit de gezondheidszorg wordt bezocht. U kunt zien hoe homeopathische middelen worden geproduceerd en u bezoekt diverse afdelingen. Omida fabriek bevindt zich in Küssnach am Rigi.
Activiteit voor 15-50 personen
Meer informatie.

4. VN hoofdkwartier Europa
Het kantoor van de Verenigde Naties in Genève is na dat in New York het tweede hoofdkantoor van de VN. Het Palais des Nations genoemde gebouwencomplex herbergt onder andere de VN-commissie mensenrechten en het VN-hoge commissariaat voor de mensenrechten. Rondleidingen (1 uur) zijn op aanvraag beschikbaar in 12 talen. De tour omvat: de Hall of Human Rights, de ‘Concourse’, de Assembly Hall en de Council Chamber. Er wordt een film vertoond met alle activiteiten en doelstellingen van de Verenigde Naties.
Activiteit voor 20-140 personen
Meer informatie.

5. Gotthardtunnel ervaring
Met een lengte van 57 km is de Gotthard-basistunnel de langste spoorwegtunnel ter wereld. In de afgelopen jaren hebben jaarlijks meer dan 10.000 mensen deze spectaculaire bouwplaats bezocht. Ontdek een schat aan interessante feiten en laat u zich verbazen over dit werk van de eeuw. In  de Amsteg-toegangsgalerij is een raam, waar u de voorbijsnellende treinen kunt zien rijden. Verzamelpunt: treinstation Ersfeld.
Activiteit 6-24 personen
Meer informatie.

Lees ook over de 10 meest unieke eventlocaties in Zwitserland

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x