EvenementOrganiseren.nl

Waarom Haarlem zo bijzonder is voor uw volgende event + 4 leisure tips

Haarlem is naast de diversiteit aan cultuur, architectuur en winkels ook de broedplaats voor nieuwe ideeën, creativiteit en innovatie. Zo werd hier de eerste spoorlijn aangelegd, de boekdrukkunst uitgevonden en maakte Fokker zijn eerste spin. Haarlem Convention Bureau, onderdeel van Haarlem Marketing, is de kracht achter deze destinatie voor evenementen en congressen. Een bundeling van lokale leveranciers, hotels, horeca, locaties en activiteiten zodat organisatoren optimaal gebruik kunnen maken van alle aanwezige mogelijkheden in de regio. Waarom Haarlem zo bijzonder is als bestemming voor uw volgende event? Lees snel verder.

Naast de strategische ligging, op slechts 15 minuten van Amsterdam, Schiphol én het strand, biedt Haarlem nog zoveel meer. Door de compactheid van de stad, met 1000 hotelkamers, 7 parkeergarages rondom het centrum en de ruim 34 event- en congreslocaties, is vrijwel alles op loopafstand bereikbaar. Van SugarCity, Philharmonie en de Jopenkerk tot onbekende grootheden als Het Oude Slot, ZAAMEN, ML en Huis Barnaart. De prijs-kwaliteit is in Haarlem gunstiger ten opzichte van andere steden en er is een goede samenwerking onderling.

Suzanne Kakkos van Haarlem Convention Bureau zegt: ‘Haarlem is een authentieke stad met een echte oudhollandse sfeer. Wat de stad nog steeds zo bijzonder maakt, en ik ook veel terug hoor van opdrachtgevers, is de menselijke maat. Mensen zijn hier nog heel persoonlijk, het is easy going. De sfeer is plezierig, nooit ongemakkelijk, altijd verrassend. Er wordt lokaal gebruik gemaakt van elkaars services, dat geeft een behoorlijk familiegevoel. Je weet dat je in een warm bad komt en het prettig samenwerken is. Daarnaast is Haarlem een goed onderhouden stad; dat straalt exclusiviteit en kwaliteit uit. Ik denk ook niet dat we voor iedere opdrachtgever interessant zijn. Vrijgezellenfeestjes en dergelijke zijn niet aan ons besteed. Wij zoeken mensen en bedrijven die cultuur, architectuur en geschiedenis waarderen. Die willen pionieren en zich identificeren met dat DNA.'Naast cultuur, architectuur en het winkelaanbod zijn er jaarlijks diverse evenementen die prima te combineren zijn met een congres of event in Haarlem, als onderdeel van een leisure programma.

Spaarne Concert
Op 7 juli vindt de derde editie van Het Spaarne Concert plaats. Een openluchtconcert op het water, waar zowel Haarlemse als nationale artiesten samen optreden voor duizenden luisteraars. Van de klassieke stukken van Vivaldi tot Funky Vinyl. Het Spaarne Concert is gratis toegankelijk op de kades langs het Spaarne. Er zijn ligplaatsen te reserveren voor een eigen sloep of een plekje op de tribune.

Eventstreet
Op 10 juli presenteren 15 toonaangevende eventmarketing- en live communicatiebureaus zich in de sfeervolle Haarlemse binnenstad. Sterker nog; hun namen prijken voor deze gelegenheid op de gevels van de diverse kroegen, restaurants, en wijnbarren. De bureaus pakken flink uit en willen opdrachtgevend Nederland verrassen en inspireren. Iedere professional in het marketing-, communicatie- en merkenveld is welkom om de sfeer te proeven bij de verschillende bureaus en te genieten van een zomerse avond vol mooie inzichten, ontmoetingen en mogelijke samenwerkingen.

  

Proefpark
Van 24 tot 26 augustus is het Kenaupark het decor van kleurrijke foodtrucks en een nazomers zonnetje. Een enorme verscheidenheid aan gerechten zorgt dat iedereen wel slaagt voor een hapje, drankje of dessert.

Shopping Night
Haarlem is nummer één winkelstad, niet door de Hudson Bay of de Zara maar door de kleine boetiekjes en de eigen stijl winkeliers. De Haarlemse Shoppingnight is een begrip in de regio en tevens een feestelijke aankondiging van de start van de zomer. Op 9 juni 2018 ligt er een rode loper door de gehele stad en kan er tot middernacht worden geshopt met aantrekkelijke kortingen.

  

Fietstochten maken en varen over het Spaarne of liever focus tijdens een seminar of bijeenkomst? Een trip naar het brede zandstrand of laveren over pleinen om ’s avonds verrast te worden met een wijnarrangement in het centrum van de stad? Alles kan in Haarlem en dat bewijst het collectief; de verschillende partners van Haarlem Convention Bureau staan klaar om een onvergetelijk evenement te hosten in de mooiste stad van Nederland! Kijk voor meer informatie op www.haarlemconventionbureau.nl of neem contact op:

Suzanne Kakkos
Haarlem Convention Bureau
Grote Markt 2
2011 RD Haarlem
023 – 571 22 62
info@haarlemconventionbureau.nl


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x