EvenementOrganiseren.nl

Voorbeeldevenementen in Coronatijd

Er is veel mogelijk op 1,5 meter...in alle soorten en maten In deel IV van het kan weer, het mag weer en zo ziet het eruit keken we naar de diversiteit van evenementen die inmiddels weer georganiseerd worden.

 Foto's: Joep van Aert

Rutte opent MBO jaar op event in Zwolle

Voor de Nationale Opening van het MBO onderwijs in Zwolle waren strenge richtlijnen in acht genomen om iedereen op ruime afstand van elkaar te kunnen ontvangen. Het event vond plaats met tientallen aanwezigen en een live stream.

 Een ruime sporthal van het Landstede was hiervoor ingericht door studenten en docenten van de organiserende scholen Landstede, Deltion, Zone.college en Cibap. Een livestream, die verzorgd werd door een camera- en regieploegbestaande uit studenten van Landstede, maakte het mogelijk dat duizenden studenten en docenten door het hele land de Nationale Opening hebben kunnen zien.
 


 

Publieksevenement:  Beachvolleybal op het Jaarbeursplein

Op het Jaarbeursplein in Utrecht het eerste internationale sportevenement op Nederlandse bodem gespeeld sinds het uitbreken van de coronapandemie: King of the Court beachvolleybal.

De beste beachvolleybalteams ter wereld (mannen en vrouwen) reisden af naar de Domstad waar ze voor het eerst sinds maart hun krachten weer meetten. Sportevenementenbureau Sportworx, dat King of the Court organiseerde in samenwerking met de Nevobo en wereldvolleybalbond FIVB, zorgden samen met Set Vexy voor werkelijk prachtige foto's.

 

Inspiratie vanuit de luie stoel in AHOY...

Vooral opvallend en bijzonder, hoe ondanks de afstand of misschien wel door de afstand er een zeer bijzondere belevenis ontstond voor de bezoekers. In ruime stoelen en zelfs fauteuils naar een topprogramma kijken en luisteren, is zo gek nog niet. 

'Een jongensdroom in een bizarre tijd'

Initiatiefnemer Robert de Vries van Quality Bookings: 'Een jongensdroom! Een event in Rotterdam Ahoy. Dat mijn eerste event met slechts 200 man zou zijn, had ik nooit gevisualiseerd. Maar dromen komen niet altijd uit precies zoals je hoopt. Maar hoe gaaf was deze editie van Business On Stage.'

 

Summer Garden: tuin aan mogelijkheden

De Beurs van Berlage vormde het decor voor Summer Garden, een evenement dat in de volle beleving liet zien dat netwerken, ontmoeten en entertainment prima kunnen op 1,5 meter en binnen de richtlijnen. Bekijk de video hiernaast (onder).

 

Het Summer Garden Diner werd georganiseerd door de Beurs van Berlage in samenwerking met Plugged Live Shows, Maison van den Boer, Faber Audiovisuals, BloemBloem, Héman Horecaverhuur, Ampco Flashlight en Stick to the Brand.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x