EvenementOrganiseren.nl

Voorbeelden van evenementen in Corona-tijd

In dit artikel twee voorbeelden van evenementen waarbij er gekozen wordt voor een online variant van het evenement of voor een goed uitgevoerd hybride evenement.

Bouwsector brengt beleving en 'events' tot in de huiskamer

De bouwsector gebruikt al jaren veelvuldig het evenement ter introductie, ter afronding van projecten of als relatie-evenement. Nu live slechts in klein gezelschap samengekomen mag worden, vindt ook de bouwsector de kansen via online events. VORM schreef historie door haar 700 ton zware verdieping live online op het gemeentelijke monument De Nieuwe Maaskant in Rotterdam te takelen.

Live verslag
'Zodra de optopping officieel van start gaat is er geen weg meer terug. De bouw is leidend in het live-verslag en presentator Gert van ‘t Hof en de directie nemen de gasten thuis mee in het proces. Persoonlijke anekdotes van de directie, beelden van de bouw van de optopping tot aan live beelden en overschakeling naar de reporter op de kade.' Een zangeres zorgde daarnaast voor de muzikale omlijsting. 

Lees meer over dit evenement op EventBranche.nl 

 

LIVE AGAIN!: opdrachtgevers en eventprofessionals rechten de rug weer, wat een fijn gevoel?

Evenementenlocatie De Fokker Terminal verwelkomde op 1 juli niet alleen 100 opdrachtgevers in de ochtend en 100 eventprofessionals in de middag, maar ook diverse landelijke media en prinses Laurentien. Want het mag weer, we mogen weer, evenementen kunnen weer. En dat het kan, op anderhalve meter afstand, dat bewees de Fokker Terminal in Den Haag en al haar partners.Het inhoudelijke programma sloot perfect aan op de huidige stand van zaken van onze branche. Joost Rigter nam in de ochtend de 100 opdrachtgevers mee in het donker naar licht en toekomst. 'Acceptatie, kwetsbaarheid en positiviteit', waren zijn 3 handvatten om letterlijk de rug weer te kunnen rechten. De verrassing in het ochtendprogramma was Prinses Laurentien van Oranje. Wat een ongelooflijk krachtig verhaal, met een voorliefde voor het live communicatie vak, maar ook met een hele krachtige boodschap. De prinses liet het podium en haar kaartjes voor wat ze waren en liep een rondje om de 100 aanwezigen heen. 'We hebben het over het nieuwe normaal, maar er is helemaal geen normaal. En dit is het moment om dingen die we altijd al zo deden los te laten. Waarom zit ik altijd vooraan? En waarom moet ik in dat hokje daar op het podium, terwijl jullie allemaal dezelfde kant op kijken? Net als ik, ik ben helemaal niets zonder goede mensen om mij heen, zijn verandering en samenwerking ook voor de eventbranche de manier om de toekomst in te kunnen.'
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x