EvenementOrganiseren.nl

Veiligheid op uw event? Doorloop deze 5 stappen

Door Crowd Support
Het is een feit: veiligheid op zakelijke evenementen is sinds kort altijd een aandachtspunt. Onze expertisepartner Crowd Support geeft 5 bruikbare veiligheidstips bij het organiseren van uw evenement.
 • TIP 1: Veiligheidsplan in cocreatie
  Creeer de mogelijkheid om samen primair verantwoordelijk te zijn, dat kan door het gezamenlijk opstellen van een goed afgestemd veiligheidsplan.
   
 • TIP 2: kies bewust
  Momenteel zijn er maar liefst 1770 vergunningen voor veiligheidsorganisaties in Nederland. Dit varieert van éénpitters tot de grotere professionele organisaties. Zorg dat u als organisator voor een kwalitatieve beveiligingspartij kiest om problemen te voorkomen.
   
 • 100 procent veilig bestaat niet
  Mari van Dorst is directeur Crowd Support, onderdeel van de Safety Group. Crowd Support is het toonaangevende evenementenbeveiligingsbedrijf en heeft enorm veel kennis en expertise in huis. Van Dorst wijst vooral op de balans van wat nodig is, wat mogelijk is en wat wenselijk is. Een balans die per evenement zal verschillen. ‘100 procent veilig bestaat niet, maar in theorie is alles te beveiligen…’ Lees meer over beveiliging op evenementen.
 
 • TIP 3: communiceer de huisregels
  De huisregels van een evenement bepalen wat een evenementenbeveiliger wel of niet mag. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van jassen en tassen en het fouilleren van personen. Communiceer deze regels en zorg dat het voor uw bezoeker een prettig en veilig gevoel geeft ipv een last. Vaak worden mannen door mannen en vrouwen door vrouwen gefouilleerd. Dit is geen vastgestelde regel, maar wordt meer gedaan vanuit fatsoen. Personen hebben altijd een keuze door wie ze worden gefouilleerd en kunnen dit aangeven bij de beveiligingsinstantie, daar moet de beveiliging op voorbereid zijn. Wil een vrouwelijke bezoeker door een vrouw gefouilleerd worden dan moet dat zonder oponthoud snel geregeld kunnen worden.
   
 • TIP 4: Veilig en onopvallend
  We moeten gezamenlijke pleiten voor één bewustzijn. De kracht van Crowd Support is beveiliging die onopvallend aanwezig is en de veiligheid waarborgd. Ook in deze tijd moet de balans tussen veiligheid en gastvrijheid gewaarborgd blijven. Bezoekers moeten zich veilig en welkom voelen, hostmanship gaat hier een grotere rol in spelen. In de wetenschap dat er ook veel onzichtbare evenementen beveiliging aanwezig is.
   
 • TIP 5: verwachtingsmanagement
  Wees als organisator helder over verwachtingen en maatregelen tegenover organisatie, toeleveranciers en veiligheidsoverheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x