EvenementOrganiseren.nl

Uw event-medewerkers zijn van groot belang voor uw event: 6 tips om hen tevreden te houden

Goede, tevreden werknemers bepalen of je bedrijf succesvol en innovatief is. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Verbondenheid, vertrouwen en vrijheid zijn essentieel, zeggen experts. Ook het vieren van successen is belangrijk. Event Company helpt u daar graag bij.

1. Geef ze de ruimte
Werknemers die steeds van leidinggevenden te horen krijgen wat ze moeten doen, verzanden in passiviteit. Zorg je dat je medewerkers zich kunnen ontplooien, betrek ze bij het reilen en zeilen van het bedrijf, en luister naar ze. Doe je dit niet, dan haken ze heel snel af. Doe je dit wel, dan voelen ze zich verbonden met je bedrijf.

2. Vier successen met ze
Veel bedrijven vieren hun successen niet. Niet alleen en al helemaal niet samen met hun medewerkers. Jammer. Want juist door te focussen op wat goed gaat en nog beter kan, ontwikkel je jezelf en je bedrijf.  Eindejaarsbijeenkomsten zijn de perfecte gelegenheid om je medewerkers in de watten te leggen, ze te bedanken of een behaalde doelstelling te vieren. Het grote voordeel van de locaties van Event Company (Kasteel De Hooge Vuursche, De Lindenhof en Landgoed Te Werve) is dat ze allemaal volledig zijn ingericht en zelf niets meer aan de aankleding hoeft te doen. U kunt bij ons al terecht voor een borrel of diner vanaf 25 personen. Maar ook voor een all in arrangement voor een spetterend feest met stoere streetfoodgerechten tot 500 personen. 

3. Geef ze vrijheid
Naast verbondenheid is vrijheid essentieel voor het werkplezier van mensen. Laat hen zelf uitdagingen formuleren, controleer niet, maar faciliteer. Vraag aan je werknemers wat zij kunnen bijdragen, wat er volgens hen anders kan en wat zij belangrijk vinden.

Uit onderzoeken blijkt dat bij meer vrijheid en vertrouwen, het verantwoordelijkheidsgevoel groeit. Laat je dus niet leiden door angst, maar probeer los te laten, want pas dan ontstaat groei. Als mensen doen wat ze leuk vinden, is productiviteit zelden een issue.

4. Wees geïnteresseerd
Bij een open cultuur hoort ook oprechte interesse voor je medewerkers, wat kan zorgen voor bijzondere initiatieven. Wie weet ontdek je wel dat een medewerker in zijn vrije tijd prachtige foto’s maakt. Hij zou de huisfotograaf van jouw bedrijf kunnen worden. Of heb je een medewerker die in het weekend marathons loopt. Hij zou collega’s kunnen trainen die willen gaan hardlopen. Maak ook de zorgen van je medewerkers bespreekbaar. Werk is belangrijk, maar als het thuis niet lekker loopt, presteer je op je werk niet optimaal. Vraag hoe je als bedrijf kunt bijdragen en organiseer voorlichtingsbijeenkomsten over thema’s waar jouw medewerkers behoeften aan hebben.

5. Laat ze meebeslissen
Als een organisatie onder druk staat, wordt meestal gekeken wat er schort aan het product, of wat er beter kan. De manier waarop personeel wordt aangestuurd, wordt niet vaak gezien als reden van een teruglopende omzet. Eerst krijgt de crisis, daarna het product of dienst, en vervolgens de medewerkers de schuld van de dalende resultaten. Draai de rollen om en geef je medewerkers het woord: zij mogen zeggen wat er speelt op de werkvloer, wat wel en niet goed gaat en hoe het opgelost kan worden.

6. Laat ze fouten maken
Creativiteit en inventiviteit zijn broodnodige ingrediënten om te overleven in de snel veranderende wereld. Maar die kunnen alleen floreren in een cultuur waarin je fouten mag maken en ruimte krijgt te werken aan je dromen. Daaruit kunnen succesvolle nieuwe ideeën ontstaan.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x