EvenementOrganiseren.nl

Terreur en events: niet uit te sluiten, kans wel te minimaliseren

Hoe pijnlijk en hoe lastig ook te accepteren, maar terreur is ook in Nederland een reële dreiging. Laat één ding duidelijk zijn: terrorisme en dreiging zijn bijna onvoorspelbaar en dus nooit 100 procent uit te sluiten. Toch zijn er zaken die u als evenementenorganisator kunt regelen om de kans op dreiging zo klein mogelijk te maken. EvenementOrganiseren.nl deelt met u de vijf basistips, maar raadt u zeker aan om het kennisdossier Terreur en Events te downloaden.

Diverse experts en opdrachtgevers van evenementen gingen gezamenlijk om tafel, om zo tot een kennisdossier te komen, met vele tientallen tips.

BESTEL DE WHITE PAPER Events en Terreurdreiging
DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR: 
sjoerd@eventbranche.nl ovv Events en Terreurdreiging

Hieronder de 5 basistips voor als u een evenement organiseert waarbij op welke manier dan ook een verhoogd risico aanwezig is:

  1. Zoek een locatie waar goede beveiliging mogelijk is
  2. Werk samen met een professioneel beveiligingsbedrijf
  3. Verzeker je evenement tegen terrorisme
  4. Maak een risicoanalyse en calamiteitenplan en betrek dus ook de lokale driehoek (ook bij zakelijke evenementen)
  5. Zoek het probleem niet op en kies voor een veilige bestemming

Vijf basistips voor iedere organisator van evenemenenten, waarbij we ons moeten realiseren dat de wereld is veranderd en dat de realiteit hard is: we leven in een land met een substantieel dreigingsniveau. Dus ook voor zakelijke evenementen moet veiligheid, beveiliging en het nemen van de juiste maatregelen rondom dreiging hoog op de checklist staan. Evenementenbeveiliging is van de hoogste prioriteit.


Een kort videoverslag van de bijeenkomst met experts en organisatoren van evenementen in evenementenlocatie Naarderbos:

Tientallen tips en veel gedeelde kennis over terreurdreiging en events vindt u in de gelijknamige white paper. De belangrijkste conclusie uit dit kennisdossier:
 

Ook zakelijke events melden bij de politie

Meld ieder evenement bij uw lokale politie. Neem daarbij eigen verantwoordelijkheid, want wanneer u bijvoorbeeld een vergunning nodig heeft voor uw evenement, dan wil dat na een aanvraag nog niet zeggen dat ook de veiligheidsorganisaties binnen een gemeente van uw event weten. Ga de dialoog aan met de overheid, we moeten het echt samen doen en wees goed voorbereid.

BESTEL DE WHITE PAPER Events en Terreurdreiging DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR sjoerd@eventbranche.nl ovv Events en Terreurdreiging

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x