EvenementOrganiseren.nl

Teambuilding: van individu naar team in een middag!

Door A-Way Events & Wellness BV
De meeste personeelsleden maken tegenwoordig deel uit van een of meerdere teams. Het interessante hiervan is dat het team dus ook bestaat uit verschillende persoonlijkheden die allen hun eigen sterke punten hebben en op een eigen manier tegen oplossingen en problemen aankijken.

Wil je het meeste halen uit een veelzijdig team, dan is het belangrijk dat een team goed samenwerkt. Teambuilding activiteiten kunnen hier enorm bij helpen. Vaak lijkt de aandacht bij teambuilding te liggen op gezelligheid. De activiteiten zijn echter ook effectief omdat ze gericht zijn op het stellen van gezamenlijke doelstellingen als een team, het maken van een planning en het vaststellen van prestatienormen. Bovendien verbetert het vaak de onderlinge sfeer, aangezien het team elkaar onder informele omstandigheden leert kennen.
 

Is jouw team toe aan teambuilding?
Teambuilding heeft een positieve werking op ieder team, ook op teams die op het eerste gezicht helemaal geen teambuilding nodig lijken te hebben. Hangt er een leuke sfeer, is jouw team effectief en levert het kwaliteit, dan nog kan teambuilding de samenwerking in het bedrijfsleven verbeteren: het doel van de activiteiten is namelijk om het functioneren van de groep te verbeteren door taken uit te voeren die zich richten op interpersoonlijke vaardigheden en het oplossen van problemen. Zelfs een team dat al jaren probleemloos samenwerkt kan hier nog veel van leren. Bovendien is het vaak toch even een goed excuus voor een gezellige middag en genieten medewerkers vaak van de activiteiten.

Merk je dat jouw team onderlinge conflicten heeft, dat doelen niet worden bereikt of niet helder zijn, dat vaardigheden niet tot uiting komen of de sfeer over het algemeen verbeterd kan worden, dan kan teambuilding hier een enorme verbetering aan geven. Ook als jullie team uit geheel nieuwe leden bestaat, dan is teambuilding de perfecte manier om elkaar te leren kennen en samenwerking te bevorderen.

Wij helpen je met deze populaire teambuilding activiteiten
A-Way Events & Wellness zet voor u een aantal activiteiten op een rij die niet alleen zorgen voor een gezellig uitje, maar het team ook vaardigheden leert die in het alledaagse bedrijfsleven toegepast kunnen worden:


1. Team Games

Bouw het onderlinge vertrouwen in je team op met deze leuke en leerzame spellen. Op het eerste gezicht lijkt vooral gezelligheid centraal te staan, maar onderliggend kunnen opdrachten alleen voltooid worden door goed samen te werken, elkaar te vertrouwen en elkaar te helpen.


2. Expeditie A-Way Events

Zet je team op een ‘onbewoond eiland’ en ontdek hoe zij samen overleven. De teams gaan met elkaar in strijd door verschillende taken uit te voeren en het team dat het beste samenwerkt wint. Denk hierbij aan water dragen, het maken van vuur en een puzzel-, kracht- en kennisproef. Een uitdagend uitje waar het team back-to-basic gaat en veelzijdige opdrachten moet uitvoeren.


3. GPS-tocht

Een gezellige tocht waarbij het team met GPS op zoek gaat naar bepaalde coördinaten. Op deze locaties moet het team opdrachten uitvoeren door samen te werken, te communiceren en op elkaar te vertrouwen. Deze tocht is uit te voeren als één team, of door het team te splitsen in groepen en er een uitdagende wedstrijd van te maken.


4. Boogschieten

Coördinatie en concentratie zijn de belangrijkste elementen voor boogschieten. Waarom dit ideaal is als bedrijfsuitje? Niet alleen kunnen de deelnemers zelf enorm verbeteren door goed te luisteren naar de instructies van de instructeur, ook geeft het de ideale gelegenheid om elkaar tips te geven en te helpen. Elkaar te hulp staan is een uitstekende vaardigheid om terug te nemen naar de werkplek.


5. Bubbel Voetbal

Op zoek naar een activiteit die gegarandeerd op de lachspieren werkt? Kies dan voor bubbel voetbal. Zelfs personen die absoluut niet van voetbal houden, zullen moeite hebben om hier niet van te genieten. Iedere speler zit in een bubbel waardoor jullie elkaar omver kunt stoten, koprollen kunt maken en zelf omver kunt vallen. De enige pijn die je voelt, is buikpijn van het lachen! Een intens spel met hilarische resultaten.


6. De Olympic Games

Een uitdagend teamuitje waarbij elk team een land vertegenwoordigt en een middag kan meedoen aan de Olympische Spelen. Natuurlijk wil elk team die medaille winnen, wat alleen bereikt kan worden door een uitstekende samenwerking. De sporten worden niet op traditionele manier uitgevoerd, maar hebben elke een grappige twist, waardoor het niet alleen uitdagend, maar ook leuk is om te doen.


Over A-Way Events & Wellness

Wij geloven dat teambuilding het meest effectief is in een informele omgeving, waar individuele persoonlijkheden tot leven kunnen komen en geaccepteerd en gerespecteerd worden. Wat wij hiervoor meebrengen? Leuke activiteiten waarin jullie team moet samenwerken, jarenlange ervaring en een flinke dosis humor! Wat je hiervoor moet meebrengen? Zo veel mogelijk leden van je team, een open en positieve instelling en ook een flinke dosis humor!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x