EvenementOrganiseren.nl

Sameday aftermovie: jouw gast krijgt de aftermovie direct na vertrek

Door Veodi - Creative video agency
De video-experts van Veodi hebben de good old aftermovie doorontwikkeld tot een Sameday Aftermovie, een aftermovie die gemonteerd en opgeleverd wordt tijdens het event. Gasten krijgen voor of bij het weggaan al hun eigen aftermovie in de mail of via whatsapp.

De aftermovie van een evenement had al grote kracht: het samenvatten van de sfeer, van de boodschap of zelfs de inhoud van die dag. Het zorgt voor een mooie samenvatting voor zij die er waren, het delen van de ervaring met zij die er niet waren en een trigger van zij die je volgend jaar op jouw event wil hebben. De Sameday Aftermovie gaat nog een stap verder. Joey Bouten van Veodi geeft antwoord op onze vragen:

Wat is een sameday aftermovie edit?
Een aftermovie maar dan gemonteerd en opgeleverd tijdens het event.

Wat heb ik daar of moet ik daar voor doen als organisator / opdrachtgever?
Alleen een werkplek voor de editor op het evenement zou fijn zijn. 

Hoe gaan jullie te werk?
Vooraf bespreken we de wensen van de video qua inhoud en hoe je de video wil verspreiden onder de deelnemers. Tijdens het event komen we met een team van 2 personen, 1 cameraman en 1 editor. Die gaan allebei direct aan de slag om te zorgen dat er aan het einde een afgemonteerde video is in het gewenste formaat.

Wat kun je er uiteindelijk mee?
Je kunt je bezoekers verrassen en direct een blijvende herinnering meegeven van het event. Ook kun je ervoor kiezen om de sameday edit al direct op een groot scherm te tonen of via een whatsapp video of mail te verspreiden. Het heeft een hele grote verrassings- en zelfs indrukwekkende waarde zo is gebleken.

Wat is het effect/ de meerwaarde?
Doordat je de aftermovie niet een week later maar direct al tijdens of direct na het event deelt, valt deze op en zullen meer mensen de aftermovie bekijken en betrokken zijn. Daarnaast zijn de kosten voor een sameday edit niet hoger dan een normale aftermovie laten monteren bij VEODI. `

Voorbeeld: de bezoekers van het Gelders Sportakkoord Netwerkfestival kregen bij het verlaten van het terrein deze aftermovie al te zien:

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x