EvenementOrganiseren.nl

Risico's en aansprakelijkheid op evenementen

Stel je voor; een werknemer breekt zijn/haar been tijdens het teamuitje dat jij georganiseerd hebt. Op een externe locatie weliswaar maar wie is er in die geval verantwoordelijk voor het letsel? En hoe veilig is een eventwebsite nou eigenlijk? En welke gegevens van de bezoeker mag je opslaan? Op 5 juni staat het evenement van EventBranche.nl in het teken van: risico's en aansprakelijkheid op evenementen.

EvenementOrganiseren.nl is onderdeel van EventBranche.nl, het platform voor eventmarketeers. Tijdens de evenementen van EventBranche.nl staat het middagprogramma in het teken van kennisoverdracht. Op 5 juni aanstaande gaat het tijdens het middagprogramma over de risico's en aansprakelijkheid van evenementen. Ook voor de organisatie van jouw evenement is het cruciaal om hier bij stil te staan.  Naast kennis en inspiratie staat de middag ook in het teken van netwerken. Als bezoeker van EvenementOrganiseren.nl mogen wij jou uitnodigen om kennis te maken met het netwerk van EventBranche.nlPROGRAMMA

 • 12.30 uur Deuren open
 • 12.30 uur Start lunch
 • 13.30 uur Start kennisprogramma risico en aansprakelijkheid

Aandacht voor onder meer het 'cyberrisico'. Als eventorganisator of als organiserend bedrijf verzamel je data, heb je een online inschrijfsite, worden er mails verstuurd en zonder dat je daar al te veel over nadenkt loop je daar een reeel risico. Wat moet je doen? Wat kun je doen? En hoe voorkom je ellende? 
 

Spreker: Brenno de Winter

De Winter is een echte autoriteit als het gaat om cyber security en internet-privacy.  Dit onderwerp is absoluut geen ver-van-jouw-bed-show aangezien de evenementenbranche niet meer zonder de digitale wereld kan. De Winter toont ons de risico's maar ook de kansen. Hoe kun je nou een risico inschatting doen? Wat zijn de aansprekende voorbeelden uit de branche? 

 • 14.30 uur Pauze
 • 14.50 uur Hervatting middagprogramma risico en aansprakelijkheid

In het tweede deel gaan we met een expert in op een ander risico: dat ligt veel meer in het fysieke, tijdens het evenement. Wat gebeurt er als er iets gebeurt? Wie is aansprakelijk? Hoe voorkom ik het? Wat leren we van de voorbeelden uit de praktijk?
 

Spreker: Saskia Luyks

Als verzekeringsmakelaar, bij Klap Evenementenverzekeringen, weet Saskia ons precies te vertellen waar je als eventorganisator rekening mee moet houden als het gaat om risico’s en aansprakelijkheid. Want wie is er nou verantwoordelijk als er een bezoeker op een evenement schade aanbrengt of misschien wel letsel oploopt? Voorbeelden en tips uit de praktijk. 

 

 • 16.00 uur Einde eerste deel programma
 • 16.00 uur Deuren open bezoekers EventBranche Borrel
 • 17.00 uur Start plenair gedeelte Learn from the Best

  Het plenaire gedeelte wordt afgetrapt met het doornemen van de actualiteit en oa aandacht voor de locatie. Daarna is het tijd voor Learn from the Best: een Gouden Giraffe winnaar geeft een inkijkje in hun awardwinnende case.
   

Spreker: Dagmar van Stiphout, Triple Double 

Dagmar van Stiphout is senior sportmarketeer bij Triple Double, hij neemt ons mee in het succes van de winnende Gouden Giraffe eventcase; NK Curling op natuurijs. Hoe hebben zij een totaal onbekende sport op de kaart weten te zetten met een minimaal budget? En hoe hebben zij een enorm bereik weten te realiseren? 

 • 18.00 uur Einde plenair gedeelte, start netwerkborrel
 • 20.00 uur Einde programma


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x