EvenementOrganiseren.nl

Organiseer jouw evenement in een ronde setting: 6 voordelen en 5 tips

Door Studio 21
Bij het organiseren van evenementen merk je al snel dat er een soort standaard is. Zeker als het gaat om live communicatie met sprekers op het podium en gasten in de zaal. Het is ook best eng om dat te doorbreken. Maar gelukkig zien we veel initiatieven die het anders doen. Wat te denken van een ronde setting, met om je heen overal waar je kijkt indrukwekkende schermen? Studio 21 neemt je mee in hun ronde locatie, de voordelen en tips.

Wat is de kracht van een ronde setting? Een compleet vernieuwende dynamiek! Hierdoor creëer je de volgende voordelen:

  • Je bent letterlijk omgeven door informatie en actie; je kunt er niet omheen!
  • Je hebt geen slecht zichtlijnen.
  • Het is interactiever door de kortere lijnen.
  • Door de dynamische setting ontsnap je aan het standaard zenden/ontvangen, er is meer tweerichtingsverkeer. (Laat dat nou de kracht van live communiceren zijn  ;)  )
  • De gasten communiceren ook met elkaar. Je kijkt elkaar letterlijk aan wat een ‘samen-gevoel’ creëert.
  • De setting is makkelijk te schalen op basis van aantal personen.

 

Ronde setting? Veel losse kostenposten?

Bij veel locaties krijg je een waslijst aan mogelijk bij te boeken onderdelen, jullie hebben een compleet pakket inclusief, wat is het voordeel voor mij als opdrachtgever? Vooral omdat je zou kunnen denken: ronde setting, daar zal wel veel extra materiaal voor naar binnen moeten…

In Studio 21 staat standaard een high end technische opstelling waar voor verschillende soorten events gebruik kan worden gemaakt. Dit scheelt voor de opdrachtgever in de opbouwtijd en de kosten voor het inhuren van dergelijke technische systemen. Door de aanwezigheid van verschillende partijen bij ons in huis (catering, techniek en productie) kunnen we de opdrachtgever desgewenst veel werk uit handen nemen.

 

Als je dit als opdrachtgever los moet inhuren, tikt dat behoorlijk aan en ben je als opdrachtgever ook degene die deze partijen coördineert. Nu is het allemaal inhouse en coördineren wij als Studio 21 dit allemaal voor jou en ook alle afrekeningen van de verschillende leveranciers. Over wat we in huis hebben en waar eventueel meerkosten aan verbonden zijn, zijn we transparant over vanaf het begin; niets is zo belangrijk als afgestemde verwachtingen.

 

Verder kunnen wij door onze inhouse cateraar snel schakelen over het F&B gedeelte en ontzorgt onze producer je graag op de dag zelf door alles in goede banen te leiden en o.a. het entertainment te regelen’, aldus het team van Studio 21.

 

Heb je, gekoppeld aan USP's van jullie locatie tips om tot het meest effectieve / impactvolle evenement te komen in een ronde setting? 

  1. Maak gebruik van de ronde B-stage midden in de zaal, zodat je ook letterlijk midden tussen je gasten staat. Zorg ervoor dat de spreker zich juist beweegt in de setting en niet naar één punt toespreekt.
  2. Benader je publiek actief en creëer ook interactie onderling hierdoor zorg je voor meer interactiviteit en blijft de spanningsboog bij het publiek ook langer dan die 4 seconde ;)
  3. Maak je verhaal visueel inzichtelijk door te investeren in dynamische content voor de LED schermen.
  • ‘Hier trainen wij ook onze opdrachtgevers in door ze te prikkelen om niet standaard content te maken voor op het LED rondom, maar jezelf echt uit te dagen om dynamische content te creëren passend bij 360º beleving. Hierdoor haal je het optimale uit deze setting. Hoogwaardige content en de nieuwe ronde setting creëert samen een event met inhoud & intimiteit en dat voor 500 - 1.600 gasten.’

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x