EvenementOrganiseren.nl

Jouw publiek betrokken houden tijdens een virtueel event? De 3 belangrijkste dingen

Terwijl de industrie het volledige potentieel van virtuele evenementen blijft omarmen, komen eventplanners voor een nieuwe reeks uitdagingen te staan. Hoe houd je de aandacht van externe bezoekers terwijl ze thuis zijn te midden van afleiding? Hoe lever je de productiewaarde die mensen verwachten van een professioneel eventtraject?

Wat zijn de drie belangrijkste dingen die planners moeten doen om het virtuele publiek betrokken te houden?  Met een virtueel evenement mis je de betrokkenheid die naar voren komt wanneer je gelijkgestemde mensen samen laat komen op een eventlocatie.  Voor betrokkenheid moet extra moeite gedaan worden. De volgende dingen zijn hierbij het belangrijkst:

1. Top inhoud
Bij evenementen moet een goed inhoudelijk programma zorgen voor verbinding. Het is wat jouw publiek zal vangen en boeien. Investeren in de samenwerking met de sprekers om de inhoud op een interactieve manier te leveren is belangrijk. 

2. Moderatie
Hoe boeiend de sprekers ook zijn, zonder grote mate van moderatie, zult je het publiek niet kunnen betrekken. Een geweldige moderator zorgt ervoor dat elke deelnemer zich persoonlijk verzorgd en aangesproken voelt. 

3. De online reis van de deelnemer
Denk aan het ontwerp van de sessie. Hoe kunnen de verschillende sessies, video's en stukken interactie aan elkaar verbonden worden tot een boeiende gebeurtenis? Denk ook aan elementen als netwerken, ruimte voor sponsors en het delen van kennis. Overleg met jouw evenementenbureau hoe dit strak georganiseerd kan worden. 

Ben je naast deze tips ook benieuwd naar hoe je kosten in rekening brengt dat volgens velen gelijk is aan een webinar? Onze Amerikaanse collega's van Eventmanagerblog zetten in een gratis rapport de volgende dingen op een rij: 

- 36 brandende vragen beantwoord door 14 marktleiders met ervaring in virtuele evenementen
- Case studies over wat werkt en wat niet wanneer u de draai maakt naar virtueel
- Praktische ervaring met een overzicht van innovatieve engagementstrategieën in de praktijk
-  antwoorden van 14 marktleiders die helpen om succesvolle, inkomstengenererende online evenementen te organiseren.

Klik hier voor het volledige rapport

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x