EvenementOrganiseren.nl

INSPIRATIE: Deze eventcase is het voorbeeld van impact op afstand

INSPIRATIE: Veilig, op afstand en anders, met het wow-effect en de impact. In dit artikel een voorbeeld van een evenement vol impact in corona-tijd. Project Playground blijkt meer dan een samenwerking van een aantal eventpartners, het is het onomstotelijke bewijs dat het kan, nu en straks!

Floris Heuer bleek de ideale fotograaf om het bewijs dat live en experience ook nu kan, vast te leggen:

Een van de initiatiefnemers Sven Boelhouwer doet verslag: 'Op de eerste dag van Project Playground verwelkomen de initiatiefnemers corporate eventplanners en intermediairs bij Sugar City Events. In vier verschillende ruimtes ervaren zij de emoties Durf, Fantaseren, Leren en Delen & Spelen. Deelnemers gaan met elkaar op zoek naar nieuwe oplossingen in de huidige event standaard, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld en men wordt geïnspireerd anders te denken.'

Die lijn werd doorgezet met inhoudelijke bijdragen van Paul Hughes, Koen Colmbijn en Reuben Alexander. Zij namen, elk op hun eigen manier, event managers mee in het omdenken dat nodig is voor de organisatie van events in het Nieuwe Nu.

Decoratie, catering en entertainment zorgen voor een creatief decor én worden ingezet om de veiligheid te waarborgen. Met gespreide binnenkomst, een temperatuurcheck en de inzet van coronascheidsrechters worden de deelnemers nauwlettend in het oog gehouden. Daarnaast monitoren 3D camera’s de bezoekersstroom en onderlinge afstand.

Tijdens Playground worden deelnemers betrokken in de zoektocht naar oplossingen. In de netwerkomgeving wordt gedeeld en gespeeld. Best practises worden uitgewisseld en deelnemers ervaren zelf hoe zij de verschillende settings waarderen. Het doel van de initiatiefnemers is om een positief signaal af te geven. Ook in de huidige standaard zijn er mogelijkheden om events te organiseren waarbij netwerken en kennisuitwisseling in een creatieve, leuke en veilige setting kunnen plaatsvinden. Reacties van deelnemers zijn positief. De uitwisseling van ervaringen en het delen van uitdagingen waar we als branche tegenaan lopen, de combinatie van show, de inhoud van de sprekers en de wijze waarop veiligheid op een creatieve manier wordt geborgd zijn de best beoordeelde punten.  
  
Project Playground is een gezamenlijk initiatief vanuit SugarCity Events, Boozed, Hete Peper, Evite, Plugged en Bazelmans AV. Het is een ontdekkingstocht naar creatieve invullingen van de nieuwe event standaard waarbij veiligheid, styling én beleving hand in hand gaan. 100% creatief en 100% binnen de RIVM richtlijnen. Het evenement duurt nog tot en met 3 september en is volledig uitverkocht.
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x