EvenementOrganiseren.nl

INSPIRATIE De decoratie en vormgeving van jouw eventpodium en evenementenlocatie

Vergroot de beleving van jouw evenement met decoratie. Zowel het podium als de rest van jouw evenementenlocatie kun je op verschillende manieren naar jouw hand zetten.

Podiumdecoratie   -  Branding 

Op dit evenement van MSU Entrepreneurship werd gebruikgemaakt van een gebrande achtergrond van het podium. Er is geen betere plek om jouw merk te tonen.  


 

Verlichte letters

Dit gaat opvallen, jouw bedrijfsnaam of de naam van het evenement groot en verlicht op het podium. Zo ook bij onderstaand voorbeeld, een stijlvolle en opvallende manier van branding. Daarnaast is het ideaal dat op elke foto de naam van het bedrijf te zien is. Mogelijk kunnen de letters na het podiumprogramma verplaatst worden zodat ze kunnen dienen als fotobooth. 

Under my umbrella

Dit snelle en relatief simpele ontwerp voor decoratie op het podium bestaat uit lichten, draad en paraplu's.  Hang deze op verschillende lengtes en kies voor de juiste hoeveelheid lichtpunten om te zorgen voor de hoeveelheid licht die past bij jouw setting.  

podium opbouw
 

Eenheid in kleur 

De TEDx-conferentie in Brussel voerde de branding door in het kleurgebruik op het podium. De rode kleur is iconisch voor TEDx.
 Combinatie tussen beeld, kleur en.. cultuur

 Onderstaande zakelijke conferentie in Qatar-VK bood een gewaagde achtergrond waarbij twee culturen, kleuren en elementen werden gecombineerd met een  "cut-out" -ontwerp aan de bovenkant. Wereldconferenties laten hier zien dat het extra dynamiek aan het podium toevoegt. 

 

Geometrische pilaren

Een flexible en snelle oplossing om een mooi effect op het podium te creëren. Met verlichting krijgen deze 3D objecten een extra dimensie. Onderstaand voorbeeld van Leah Boston laat zien dat je een intiemere setting kan maken op een groter podium. 


 

Projectie op het podium 

Op verschillende evenementenlocaties is het mogelijk om het podium een extra dimensie te geven door middel van licht.  Dit kan een relatief simpele vormgeving van het podium omtoveren tot een spectaculair uitziend podium.  

 


Decoratie van de locatie 
 

Wolkenplafond

Met ballonnen kan voor een relatief laag budget een groots effect bereikt worden. Onderstaand voorbeeld is wel een heel mooi voorbeeld. Gezien de hoeveelheid ballonnen en de locatie waar de ballonnen gesitueerd zijn brengt dit wel een ander kostenplaatje met zich mee. Maar geef toe, het effect is spectaculair.  

Bellen? Ballonnen 

Benodigd? Visdraad en transparante ballonnen. Dit is op elke locatie en op elk evenement mogelijk. Bevestig de draad aan het plafond en werk met een gewichtje onderaan het draad zodat de lijn met ballonnen strak gespannen staat. Klein budget, grote impact.
 

decoratie evenementen
 

Ballonnen x 1000 

Nog een voorbeeld van de kracht van de grote aantallen. Voor onderstaande voorbeeld zijn duizenden ballonnen nodig en een flinke longinhoud. Het effect is mooi en daarmee jammer dat deze decoratie maar tijdelijk is. Weet dat er ook mogelijkheden zijn om gebruik te maken van 100% biodegradable ballonnen. 

 

Origami 

Wanneer er één simpele kraanvogel van papier ter decoratie wordt opgehangen maakt dit weinig indruk. Maak je daar + 1000 stuks van, dan ziet het er ineens adembenemend uit. Onderstaand voorbeeld is wel heel erg ambitieus met 25.000 bloemen van papier. 
 

Fleurige fotobackdrop

Op zoek naar een manier om een blijvende herinnering aan de gasten mee te geven? Maak een fotogenieke wand met krijt en nepbloemen. De mogelijkheden zijn eindeloos qua branding, qua vormgeving en kleur. Maak het zo uitgebreid als jij zelf wil. Groen = altijd goed

Echt groen ziet er altijd mooi uit op evenementen. Zeker wanneer dit gecombineerd wordt met een fotomoment. Onderstaand een mooi voorbeeld van een groene wand gecombineerd met verse bloemen.

Snel en goedkoop een groot oppervlak vullen met stof

Onderstaand voorbeeld toont een voorbeeld van hoe stof op stijlvolle wijze een wand kan vullen. Door de stof op deze wijze te vlechten wordt het net wat spectaculairder dan gewone gordijnen. 
Vlecht samen gevouwen doeken voor deze luxe ontwerpachtergrond met kleine podiumachtergrond.

podium backdrop

 

Light it up

De krachtNog een voorbeeld waarbij 1 stuk geen effect geeft maar waarbij de kracht zit in de hoeveelheden. Onderstaand zie je een mooi voorbeeld met het effect van verlichte kubussen. De grote getalen maken het indrukwekkend. 

licht backdrop
 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x