EvenementOrganiseren.nl

Inspiratie: Creatieve catering (deel 1)

Met catering kunt u uw gasten een onvergetelijke ervaring geven. Denk aan grote en unieke objecten waar u de hapjes of het buffet op serveert. Of denk eens aan hangende hapjes? Het kan allemaal, hoe dat er uit ziet? Kijk snel verder..

Laat u inspireren door onderstaande ideeën en overleg met uw event cateraar wat er mogelijk is. Dat is vaak meer dan u denkt.

Koekjes bij de koffie
Ze worden nog altijd gewaardeerd bij de koffie. Serveer de koekjes een keer niet liggend maar hang ze op in een raamwerk. Net even wat anders. 


Stijlvolle spies
Klein en verfijnd komt op een stokje nog iets beter over. Voorkom verspilling van materiaal en zorg dat iedereen het hapje van het spiesje af kan halen.

Lepels in de lucht
Dit idee is niet lastig te realiseren. Een wand met gaten waar de lepels ingeschoven kunnen worden. De lepels kunnen vervolgens per amuse gewisseld worden.  


 

Koffie speciaal
Wij kwamen wel een heel bijzonder kopje koffie tegen. Waarbij een kleine suikerspin aan een pin boven de koffie hangt. Door de warmte van de koffie smelt een deel van de suikerspin, dit valt in de koffie. Dit geeft een subtiele zoete smaak. Langzaamaan begint de wolk eruit te zien als een regenwolk. Bijzonder en plakkerig.. maar of het ook lekker is?  
catering koffie
 

Alles op ooghoogte 
Het is handig om de catering op ooghoogte te presenteren en het moet leuk zijn om uit deze sierlijke kommen uw eten te halen. Handig om het eten op ooghoogte te hebben. Dat is wellicht het enige voordeel aan deze manier van presenteren. 

catering, koffie
 


Onventionele manier van serveren
Bij een opening van een kunstgallerij bijvoorbeeld kan dit een geschikte manier zijn om de hapjes te serveren. In dit geval wordt de saus in de tubes geserveerd maar het zou bijvoorbeeld ook een koude soep kunnen zijn. 

catering, saus, idee
 

Kleurrijke wand
Met een magneetbord en aan elk serveerbakje een magneetje bent u er al. Het ziet er ontzettend feestelijk uit en het neemt weinig ruimte in beslag, ideaal. 

catering, salade

Pretzelbar
In Nederland kom je net als in andere Europese landen steeds vaker de pretzel tegen. Deze hartige lekkernij heeft een kenmerkende vorm. Hangend aan een rekje ziet

 

catering food

 

De donut wall
Evenementenlocatie de DeFabrique introduceerde deze wand vol zoetigheid al eerder dit jaar. De donut waaide een hele tijd geleden over uit Amerika maar deze manier van presentateren maakt elk feestje feestlijker.

catering, de fabrique,


Misschien ook interessant: 


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x