EvenementOrganiseren.nl

Hoe weet u welke eventbedrijven kwaliteit bieden?

De Nederlandse eventbranche, waar bureaus, locaties, toeleveranciers, cateraars en alle andere eventbedrijven toe behoren, heeft geen keurmerk. Toch zijn er wel wat stempels die staan voor kwaliteit. EvenementOrganiseren.nl zette er een aantal op een rij:

Geen keurmerk, wel brancheorganisaties
Ook al is er geen officieel eenduidig keurmerk in de eventbranche, er zijn veel bedrijven met bijvoorbeeld een ISO-certificering én de branche is gezegend met diverse brancheorganisaties. Een dergelijk lidmaatschap kan in enkele gevallen wel gezien worden als keurmerk. Let op, want het niet lid zijn van dergelijke organisaties betekent absoluut niet dat een eventbedrijf niet kwalitatief is. Alleen onderstaande verenigingen/organisaties hebben bepaalde ledeneisen waardoor u verzekerd bent van bepaalde randvoorwaarden. EvenementOrganiseren.nl heeft ze op een rij gezet en duidt voor u wat de waarde van een lidmaatschap is, als u met 1 van de leden zaken wilt doen.

K/ap Evenementenverzekeringen waarschuwt: doe zaken met goed verzekerede toeleveranciers

In het verlengde van een keurmerk denk je al snel aan termen als kwaliteit, zekerheid, betrouwbaarheid, etc. In de eventbranche is dat misschien nog wel het best te vertalen in een goede verzekering. Als alles goed is afgedekt, en een verzekeraar het bureau, de locatie of de toeleverancier wil verzekeren dan zegt dit wel degelijk iets over de kwaliteit. Michiel Bredius van KLAP Evenementenverzekeringen legt uit in EventBranche Magazine uit waarom ook toeleveranciers verzekerd moeten zijn.


IDEA - www.ideaonline.nl
'IDEA vertegenwoordigt ruim 50 professionele en onafhankelijke live communicatie en activatiebureaus in Nederland. De leden van IDEA geven vorm en inhoud aan ontmoetingen tussen merk of organisatie en haar doelgroepen. Zij bieden opdrachtgevers van strategie- en conceptontwikkeling tot de productie van events en campagnes waar events deel van uitmaken. Het IDEA lidmaatschap staat voor creativiteit, vakmanschap en financiële stabiliteit. Dat wordt ook getoetst. Om lid te worden van IDEA doorloopt een aspirant-lid zelfs een audit. Bij het leading agency lidmaatschap wordt er een financiële audit verricht door een externe accountant. Bij het small agency lidmaatschap dient er een accountantserkaring te worden overlegd. Ieder aspirant-lid biedt aan de hand van een vragenlijst een compleet beeld van zijn organisatie.  


CLC VECTA - www.clcvecta.nl
De leden van CLC-VECTA vormen een groot en divers netwerk van circa 200 professionele organisaties die zich met name bezig houden met het organiseren, accommoderen en/of faciliteren van beurzen, congressen en vergaderingen, evenementen, entertainment en/of incentives. CLC-VECTA hanteert een gedragscode en diverse toelatingseisen waar organisaties aan moeten voldoen om lid te kunnen zijn en blijven. Zo kun je er als opdrachtgever op vertrouwen dat kwaliteit en betrouwbaarheid gewaarborgd zijn.

De gedragscode van CLC-VECTA maakt onlosmakelijk deel uit van de onderlinge relaties tussen leden en hun (potentiële) opdrachtgevers en dient als leidraad voor het ethisch en professioneel opereren binnen de Live Communication branche.


VeBON - www.vebon.nl
De VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland) is dé brancheorganisatie voor buitensportondernemers. Aangesloten zijn onder meer bedrijven met activiteiten in Nederland en de Ardennen, sportieve evenementenbureaus, klimcentra, organisaties met actieve reizen en agro-recreatieve bedrijven. 

VeBON bedrijven besteden extra aandacht aan de veiligheidsaspecten van buitensportactiviteiten. Elk lid is verplicht om met een speciaal veiligheidssysteem te werken, dat jaarlijks getoetst wordt door TÜV Service Check Nederland. TUV is een onafhankelijke en erkende instantie die volgens vastgestelde standaards het veiligheidsbeleid van buitensportondernemingen beoordeelt. Onderdelen van het veiligheidssysteem zijn onder andere een uitgebreide risicoanalyse van activiteiten, beheersmaatregelen voor risico’s, registraties en controles van gebruikte materialen. In het belang van uw veiligheid zijn alle leden verplicht te beschikken over een deugdelijke ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Voor meerdaagse arrangementen wordt ook een reisverzekering aangeboden. VeBON heeft collectieve afspraken voor haar leden gemaakt, zodat er goede verzekeringspakketten tegen schappelijke prijzen beschikbaar zijn.


SITE
Site is een wereldwijd netwerk van professionals in de meeting & evenementen branche, gericht op de organisatie van incentive reizen met als doel het optimaliseren van bedrijfsresultaten voor opdrachtgevers. Motivatie belevingen zijn sterke instrumenten om groepen en/of individuen te belonen en daardoor zakelijke doelstellingen te bereiken. Het hoogste werkniveau wordt bereikt door individuen en teams die zeer gemotiveerd zijn.


ONCE
Officieel Netwerk Catering Events is een exclusief platform voor party- & eventcateraars die zich naar de opdrachtgevers wensen te onderscheiden door het verschil te maken op het gebied van veiligheid, kwaliteit, authenticiteit, HACCP certificering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. ONCE is de overkoepelende organisatie die de party- & eventcatering branche vertegenwoordigt én ondersteunt. Party- & eventcateraars zijn die ondernemingen die zich hoofdzakelijk bezig houden met gastenverzorging op het gebied van Food & Beverage, eventueel aangevuld met één of meerdere service-elementen zoals organisatie, locatie, entertainment of decoratie bij gebeurtenissen van tijdelijke aard op locaties die niet primair voor dat doel zijn ingericht.

In Nederland zijn duizenden cateringmedewerkers bezig met het verzorgen van professionele catering op kleine en grote events. Het Officieel Netwerk Catering Events is voor werkgevers de vereniging die een back up biedt om hoogwaardig en kwalitatief te kunnen ondernemen. De vereniging vormt een platform waarbinnen de leden kennis en expertise uitwisselen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x