EvenementOrganiseren.nl

Gebruik deze 5 stappen op zoek naar jouw eventlocatie

Nederland kent duizenden evenementenlocaties. Gelukkig hoef je ze niet allemaal te bekijken. Want aan de hand van vijf stappen maak je snel en eenvoudig een shortlist van locaties die perfect passen bij jouw evenement.

Op zoek naar een eventlocatie? Dan doe je er sowieso goed aan deze basisstappen af te handelen, om tot een eerste schifting te komen. Een evenementenlocatie is namelijk het decor waarbinnen jouw 'boodschap' tot zijn recht moet komen. Dus:

1. Weet wat het doel is van jouw evenement
2. Weet wie de doelgroep is
3. Weet welke soort locatie past of een prettig contrast heeft met bovenstaande twee
4. Durf te verrassen
5. Realiseer jezelf wat het belang van de locatie is voor jouw evenement

 

Ben je op zoek naar de ideale locatie? Gebruik deze 5 stappen:

Met de locatie-experts van Next Venue gingen we vervolgens om tafel op zoek naar 5 praktische tips in de zoektocht naar jouw ideale eventlocatie: Deze 5 stappen van Next Venue Locaties zijn een prettige houvast om tot een shortlist van eventlocaties te komen en zijn ook de basis hoe je met de locatiezoeker van Next Venue tot de perfecte evenementenlocatie gaat komen.

Hoe vind je de ideale evenementenlocatie: praktische stappen in jouw zoektocht

  • STAP 1: TYPE EVENT

Jouw zoektocht naar een evenementenlocatie begint altijd met functionele eisen. Voor een beurs zoek je naar een locatie met één of meerdere beurshallen. Ga je een congres organiseren? Dan is het handig als de locatie beschikt over een auditorium met een podium, schermen en moderne technische faciliteiten. En heeft jouw programma veel verschillende onderdelen tegelijkertijd? Dan moeten subruimtes hoog op je wensenlijstje staan.

  • STAP 2: AANTAL BEZOEKERS

Nu ga je kijken naar het aantal gasten dat je denkt te verwelkomen. Teveel mensen in een kleine evenementenlocatie is niet handig. Maar omgekeerd geldt hetzelfde: het is lastig om de sfeer erin te krijgen als je met honderd man in een zaal zit waar minstens tien keer zoveel mensen in passen.

  • STAP 3: DOEL VAN JOUW EVENEMENT

Je hebt nu al een grove shortlist van evenementenlocaties die in potentie geschikt zijn. Nu ga je kijken wat er goed bij jouw evenement past. Bij een evenement over duurzaamheid hoort natuurlijk een duurzame locatie. Wil je bezoekers inspireren met innovaties of organiseer je een productlancering? Dan komt je boodschap beter over in een moderne congreslocatie. Voor een spetterend bedrijfsfeest is een industriële evenementenlocatie of industriële feestlocatie een fantastisch decor. En een ontspannen netwerkdag komt vaak goed tot zijn recht in een landelijke setting of natuurrijke omgeving.

 


Expert aan het woord: de locatie moet aansluiten op de visie van het bedrijf

"De locatie moet aansluiten bij de visie van het bedrijf ”, weet Anne de Waal van Next Venue. “Neem duurzaamheid, dat is voor veel bedrijven tegenwoordig een speerpunt. De eventlocatie moet daarop ook inspelen, of moet daarop aansluiten. Maar je kan het ook koppelen aan de branche waarin een bedrijf actief is of het onderwerp van het event. Zit men in de infrabranche of draait het event om de reis in de toekomst, dan is De Rijtuigenloods perfect passend. Met een grote plenaire ruimte en zestien verschillende subzalen is daar alle ruimte aanwezig voor een congres, beurs of feest waarbij de trein centraal staat. Maar betreft het een beperkt gezelschap, dan zijn andere locaties geschikter.”
 

 

  • STAP 4: TYPE BEZOEKERS

Wil je dat medewerkers tijdens jouw personeelsfeest allemaal een drankje kunnen drinken? Gaat jouw congres over duurzaamheid? Dan is een evenementenlocatie die goed bereikbaar is per openbaar vervoer een must. Ook veel ambtenaren hebben trouwens de voorkeur om per trein naar een evenement te komen. Vraag eventueel ook naar de mogelijkheid van pendelbussen.

  • STAP 5: BEREIKBAARHEID

Komen je bezoekers uit alle hoeken van Nederland? Dan is een evenementenlocatie centraal in het land handig. Zo is het voor iedereen ongeveer even ver reizen. Onze tip: Amersfoort is zowel per auto als openbaar vervoer erg goed bereikbaar. Next Venue heeft hier verschillende industriële evenementenlocaties voor kleine en grote gezelschappen.   

 Bekijk het online magazine door op onderstaande cover te klikken:

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x