EvenementOrganiseren.nl

Foto's van uw evenement: van photobooth tot eventfotograaf

Fotomarketing, evenementenfotografie, photobooths, 360 graden foto's, evenementenfotograaf, Polaroids of dronefotografie het kan allemaal op uw evenement. En het effect van goede evenementenfoto's is groot, zeker als aandenken en in het natraject, en ook nog eens prima betaalbaar.

Terwijl de hele wereld rept en roert over het tijdperk van video, is de foto nog altijd van grote waarde. Zeker voor een evenement. Foto's op een evenement zijn live leuk om 'te nemen' en om mee te nemen, prima aandenkens, goede marketing, content voor het online natraject en tegenwoordig heel belangrijk: ideaal om te delen. Vanuit die waardes van foto's op een evenement, een kort overzicht van een aantal fototoepassing voor evenemementen:

Photobooth / fotozuilen
Een mobiele fotostudio, ze zijn er inmiddels in alle soorten en maten. Honderden varianten, niet alleen qua uiterlijk maar ook qua functionaliteit. Bij de ene photobooth is een professional nodig, de andere photobooth kan handmatig bediend worden.

  • Data verzamelen door de foto alleen beschikbaar te maken na invullen gegevens
  • Branding: sponsoren in de fotoframe van de live afgedrukte foto's
  • Zonde van tijd, geld en inspanning: geen naw-gegevens verzamelen en geen gebruik maken van de marketingmogelijkheden rondom een foto...

Voorbeeld: Sharingbox


360 graden foto
De 360 graden foto is inmiddels op vrijwel iedere telefoon te gebruiken, ook zijn er speciale gebruiksvriendelijke 360 graden camera's. Maar met een professional is het zelfs mogelijk om via een statief hoog boven de gasten tot een interactieve 360 graden panorama foto. Dergelijke 360 graden foto's kunnen gedeeld worden via social media en tegenwoordig kan er zelf in getagd worden, zodat nog meer mensen de foto gaan delen, geluid en bewegend beeld behoren inmiddels ook al tot de mogelijkheden.

Voorbeeld: C360

  • De 360 graden video is inmiddels ook al geheel ingeburgerd en geeft weer een nieuwe dimentie: 'de bewegende 360 graden foto'

Dronefotografie
Het kan voor unieke beelden zorgen, die echt een mooie overview geven van uw evenement. Maar let op, er zijn veel regels en voorwaarden voor het gebruiken van een drone op uw evenement. Ook hier kunnen de eindresultaten natuurlijk goed voorzien worden van een (online) fotoframe met sponsoren of op zijn minst de naam van het evenement.

  • Mooi alternatief voor dronefotografie is de panorama selfie, waarbij een camera van hogeraf een foto maakt.

De evenementenfotograaf
Het is een vak apart: evenementenfotografie. Wilt u belangrijke momenten op uw evenementen goed vastleggen? Of gaat het juist om uw gasten, uw relaties, uw netwerk dat goed vast gelegd moet worden, in de hoop dat de foto's veel gedeeld worden en uw evenement de talk of the town wordt. Dan moet u wel zeker zijn van een goede fotograaf. Sterker nog, evenementenfotograaf is nog weer een vak apart. Boekt u een eventfotograaf, check dan altijd even protfolio en referenties.

  • Maak een goede briefing en goede afspraken met de fotograaf: wat moet hij/zij fotograferen, wat is belangrijk voor u en uw natraject.
  • Maak duidelijke afspraken over wanneer de foto's beschikbaar zijn. Er zijn inmiddels ook camera's waar live foto's doorgezet kunnen worden naar social media. De keuze is aan u.
     
 
Nog een paar eenvoudig in te zetten fototools op uw evenement:

Greenscreen fotografie
De greenscreen kent u waarschijnlijk wel van bijvoorbeeld het weerbericht. U staat voor een groen scherm, daar is niets op te zien, maar met een technisch tooltje maakt u zonder problemen een foto waar u op de maan staat, of op het dak van het bedrijf waar het evenement van is...

Branded fotosite online
Met polaroidfotografie krijgen de gasten veel al live hun foto mee, maar diverse fotozuilen en booths vragen om een emailadres of social media account in te vullen, om zo later online de foto's te kunnen delen. Ook is het gebruikelijk dat het foto-overzicht op een fotosite komt van de organisatie. Zorg daarbij dan ook voor branding en een plekje voor de sponsoren, want dit is de plek waar mensen 'aapjes' gaan kijken.

Fotodisplay op de rug/boven het hoofd van een fotograaf
Ook deze zult u vaak gezien hebben: voordat de foto als polaroid of via een mobiel printertje door de fotograaf wordt uitgedraaid, ziet u op een schermpje boven het hoofd van de fotograaf al het voorbeeld. U niet alleen, ook uw omstanders en dus wordt de drempel om een foto te laten maken kleiner.

Mobiele printers (waar zelfs door gasten gemaakte foto's afgedrukt kunnen worden)
Het is inmiddels wel duidelijk dat uw gasten veelal voor de meeste foto's en video's zorgen. Met de smartphone zijn foto's zo gemaakt, maar verdwijnen ze vaak in App-groepen of duiken ze opeens op via een facebookprofiel, Instagram of tweet. U kunt hier ook in faciliteren, door uw gasten de mogelijkheid te geven om hun foto's live te uploaden en dan hun foto uitgedraaid (met een branded frame er om heen) te ontvangen.
Museumfoto
Uit het diverse aanbod, een nieuwkomer: museumfoto.amsterdam

Naast de portretten voor dagjesmensen en toeristen zijn ze ook een enorme leuke side-kick voor grote feesten en bijeenkomsten op locatie. Binnen een uurtje bouwen ze een fotostudio op (12 m2). Na de eerste foto staan de gasten vaak in de rij om alleen, met partner, kinderen, collega’s of groepjes op de foto te gaan. Een persoonlijke en intieme aanpak is onze kracht.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x