EvenementOrganiseren.nl

Exclusiviteit op uw evenement : uw eigen kasteel als locatie

Door Kasteel Wijenburg
Waar een tijd geleden minder vraag was naar een chique omgeving voor evenementen is er nu weer vraag naar exclusieve locaties. In dit artikel voelen wij de ondernemers van Kasteel Wijenburg in Echteld aan de tand. Wat zijn de voordelen van een historische locatie? 3 voordelen voor u op een rij.

Historisch pand 
Wat je bij een spiksplinternieuwe locatie niet vind is de historie. Voor zakelijke bijeenkomsten vormt historisch erfgoed  een enorme bron van inspiratie. Er is veel te zien en te ontdekken en een introductie over de geschiedenis van een pand zorgt er meteen voor dat iedereen even met de gedachten meegenomen worden in een ander verhaal, een andere wereld.  
Waar soms tegenaan gelopen wordt zijn de moderne faciliteiten binnen een historische locatie. Het idee dat dit lastig te realiseren is op zo een plek is onterecht, want de meeste historische locaties hebben alle faciliteiten die passen binnen de huidige tijdsgeest. Zo heeft ook Kasteel Wijenburg in alle zalen gratis WiFi, geluidsinstallaties, beamers en schermen.  Professionele technische ondersteuning willen hebben, bijvoorbeeld een live wall voor uw social media berichten, extra laptops of microfoons. Een extra plus is de akoestiek op een historische locatie. Vaak is deze goed doordat er vloerbedekking/ kleding en gordijnen aanwezig zijn op de locatie. In nieuwere locaties wil de akoestiek nog wel eens voor een probleem zorgen gezien de ruimtes die vaak vierkant en redelijk kaal zijn. 

Beleving
De locatie ademt beleving. Dit zorgt ervoor dat uw bezoekers direct opgaan in een bepaalde sfeer en  In het geval van Kasteel Wijenburg zijn er 3 verdiepingen die in 3 verschillende eeuwen zijn gebouwd.  Elke verdieping heeft haar eigen kenmerkende stijl en uitstraling.  Het keldergewelf dateert uit de 13e eeuw, de chique stijlvolle salons uit de 16e eeuw en de imposante balzaal met kroonluchters, ofwel de ridderzaal, stamt uit de 18e eeuw. “Op iedere verdieping vind je dus een totaal andere sfeer, waardoor je je evenement afwisselend kunt maken en een authentieke touch kunt meegeven. En onze eigen ambachtelijke keuken zorgt voor de kers op de taart.”

Exclusiviteit
In het geval van Kasteel Wijenbug heb je 100% exclusiviteit wanneer je de locatie huurt. Je hoeft de locatie met niemand te delen, geen andere evenementen, vergaderingen of bijeenkomsten op één dag. Daardoor kunnen bedrijven het kasteel omtoveren tot een marketing locatie met eigen banners of gesponsorde auto’s op het voorterrein bijvoorbeeld. Dat maakt het evenement nog meer eigen. Door de omgeving met de prachtige  ook het parkeren op de locatie zal niet voor problemen zorgen want rondom de meeste historische locaties is er volop parkeerruimte. 

Facts & Figures Kasteel Wijenburg
Het kasteel beschikt over zeven zalen en salons verdeeld over drie verdiepingen uit verschillende eeuwen, en 1000m2 grond, geschikt voor beurzen, productpresentaties, relatiedagen en bedrijfsfeesten. Alle zalen zijn voorzien van royaal daglicht, gratis WiFi, een geluidsinstallatie, beamer en een scherm. Het kasteel is geschikt voor een totaalcapaciteit van 400 personen, waarbij de zalen variëren van 8 tot 180 personen. Ook op culinair gebied is de locatie optimaal flexibel. Met een eigen keukenbrigade hebben we geen vaste menu’s, maar bepaald de gast wat er geserveerd wordt afhankelijk van het thema of het gezelschap. Een chique ontvangst in de Bibliotheek, winetasting in de Breughelkelder, een plenaire sessie in De Ridderzaal of een bedrijfsfeest met entertainment en walking diner op meerdere verdiepingen; juist die afwisseling zorgt voor toegevoegde waarde.

Bij deze exclusieve evenementenlocatie zien ze een stijgende vraag naar een bepaald type evenement, namelijk:  productpresentaties, personeelsfeesten, (jaar) vergaderingen, netwerkborrels, workshops, seminars en relatiedagen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x