EvenementOrganiseren.nl

Evenementenverhuur: denk aan de mancorekening!

Bij het organiseren van een evenement loopt u waarschijnlijk nog wel eens tegen een tak van sport aan waar u niet iedere dag mee te maken heeft. En dan kan het best nog wel eens zo zijn dat er een wereld voor u open gaat. Wat te denken van de evenementenverhuurders. Daarom drie gouden tips bij het inzetten van een evenementenverhuurder.

Stoelen, tafels, borden, scheidingswanden, plantenbakken, de grote verhuurders van Nederland hebben werkelijk alles wat nodig is voor een evenement. Veel evenementenlocaties hebben ook eigen materiaal in beheer, maar ook hier moet het passen binnen het concept.

 • TIPS voor het samenwerken met een evenementenverhuurder:
   
 • DON’T: gebruik de verhuurder niet alleen als toeleverancier
  Eigenlijk geldt het voor alle leveranciers aan uw evenement, maar juist bij evenementenverhuurders is de valkuil groot: hup naar de website of de catalogus, bestellen en klaar...Niet doen. Dergelijke bedrijven kunnen u prima adviseren en meedenken. Pas dan krijgt u het perfecte en meest ideale materiaal en meubilair, desnoods zelfs volledig op maat geleverd.
   
 • DO: communiceer met uw meubels en evenementmateriaal
  Binnen de diversiteit aan lijnen en stijlen hebben veel evenementenverhuurders de mogelijkheid om met het materiaal te communiceren. Denk daarbij aan de vele LED-toepassingen in meubels. Met kleur, logo's en tekst is veel mogelijk. Al eens aan een bedrukt tapijt of gordijn gedacht?
   
 • DO: maak afspraken over de mancorekening
  Meubels, tafels, maar vooral ook servies, het sneuvelt nog wel eens op een evenement. Het is daarom een absolute tip om met uw verhuurder heldere afspraken te maken over de zogeheten mancoreking. Wat wordt wel in rekening gebracht, wat niet en ook belangrijk: hoe worden manco's in kaart gebracht, voor- en achteraf?
   
Voorbeeld: hoe gaat een evenementenverhuurder om met manco's?
Uit de voorwaarden van een evenementenverhuurder: 'Bij breuk of vermiste goederen wordt de vervangingswaarde in rekening gebracht. Indien de vermiste goederen binnen 14 dagen worden terugbezorgd, worden deze goederen tegen de berekende prijs teruggenomen. Zodra goederen later retour komen dan deze 14 dagen, worden de berekende mancobedragen gecrediteerd, onder aftrek van de gederfde huurdagen. Over manco's hoeft u geen BTW te betalen. Bij beschadiging brengen wij de reparatiekosten in rekening. Hierover wordt wel BTW berekend.'

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je ook elke week een update ontvangen vul hieronder dan je naam en e-mail adres in.

x